Gilbert celebra la seva segona victòria d'etapa en aquesta edició del Giro (Reuters)
Ciclisme

Gilbert guanya en solitari la 18a etapa del Giro i Contador dóna un cop d'autoritat cap a la victòria final a Milà

El ciclista belga de l'equip BMC ha demostrat que ha estat el més fort de l'escapada del dia per sumar el seu segon triomf d'etapa, mentre que el madrileny ha deixa a 1 minut i 13 segons Mikel Landa i Fabio Aru, a la classificació general

David CarballoActualitzat

Phillipe Gilbert ha guanyat en solitari la 18a etapa del Giro, de 170 quilòmetres entre Melide i Verbaina, en una jornada en què Alberto Contador ha donat un nou cop d'autoritat per adjudicar-se la victòria a la classificació general. El ciclista belga de l'equip BMC ha estat el més fort de l'escapada del dia i després d'una exhibició en el tram final de l'etapa ha pogut celebrar el seu segon triomf en aquesta edició de la ronda italiana.

Una caiguda massiva abans de l'ascensió a l'Ologno ha deixat tallats Mikel Landa i Fabio Aru, els dos immediats perseguidors de Contador a la general, un fet que el madrileny no ha desaprofitat per augmentar el seu clar avantatge a la classificació. Contador, que ha travessat la línia d'arribada a 6 minuts i 5 segons de Gilbert, acompanyat de Ryder Hesjedal, ha tret 1 minut i 13 segons sobre el grup de Landa i Aru i pràcticament ha deixat el Giro vist per a sentència. Ara, el madrileny amplia el desavantatge de Landa a 5 minuts i 15 segons i el d'Aru, a 6.05. La diferència sembla definitiva quan queden tres etapes per al final.

Divendres es disputarà la 19a etapa, entre Gravellona i Cervinia, de 236 quilòmetres, amb final en un port de primera categoria que pot acabar de decidir els tres integrants del podi a Milà.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut