Futbol, Barça

Gica Popescu, condemnat a tres anys de presó per frau fiscal

L'exjugador romanès del Barça haurà de complir una condemna de tres anys i un mes per frau fiscal i blanqueig de capitals. La sentència ja és ferma i no es pot recórrer.

Actualitzat

Segons la sentència del Tribunal d'Apel·lació de Bucarest, Popescu va cometre, entre el 1999 i el 2005, "extorsió, evasió fiscal i blanqueig de diners", juntament amb set alts dirigents del futbol romanès, com el director esportiu de l'Steaua de Bucarest, Mihai Stoica. El Tribunal ha confirmat la primera sentència, que es va emetre el novembre del 2012, per traspassos il·legals de futbolistes romanesos a clubs estrangers. L'arribada de Cosmin Contra a l'Alabès el 1999, procedent del Dinamo de Bucarest, és una de les operacions investigades.

En total, segons el tribunal, la trama va defraudar més de vuit milions d'euros a l'Estat romanès i als clubs implicats. La sentència és ferma i no es pot recórrer. Per tant, Popescu haurà d'ingressar a la presó. L'exfutbolista del Barça era el gran favorit en les eleccions a la federació romanesa de futbol, però va haver de retirar la seva candidatura després de conèixer la sentència.

Popescu, de 46 anys, va militar al Barça entre el 1995 i el 1997 i va arribar a ser capità de l'equip. Prèviament, havia jugat, entre altres, al PSV i el Tottenham Hotspur. Després de deixar el club blaugrana, va fitxar pel Galatasaray i va acabar la seva carrera al Hannover alemany, amb 36 anys.

Anar al contingut