Gerardo Martino conversa amb Leo Messi en un entrenament de la selecció argentina
Futbol

Gerardo Martino: "No crec que Messi sigui una persona que gaudeixi plenament de la vida"

El seleccionador argentí i exentrenador del FC Barcelona defineix el crac blaugrana com un "cap dur" o tossut pel seu compromís amb l'"albiceleste" i reconeix que no és fàcil anar per la vida sent ell, en una entrevista a Goal.com

Actualitzat

El seleccionador argentí i exentrenador del FC Barcelona, Gerardo Martino, ha analitzat la figura de Leo Messi en una entrevista a Goal.com i l'ha definit com un "cap dur" o tossut en sentit positiu pel seu compromís amb l'"albiceleste". "No és fàcil anar per la vida sent ell i té instal·lada al cap la desesperació per guanyar un gran títol amb la selecció. No crec que sigui una persona que gaudeixi plenament de la vida", revela.

Aquest és un extracte de les frases més destacades de Gerardo Martino en aquesta entrevista a la pàgina web Goal.com.

Com és entrenar Messi en dos equips diferents? "Jo no veig dues persones diferents a Barcelona i a la selecció. És exactament la mateixa persona: viu com una persona normal i es relaciona com una persona normal. El que passa és que cal entendre que és molt difícil caminar per la vida sent Messi."

"Per què? No crec que sigui una persona que gaudeixi plenament de la vida. Com qualsevol de nosaltres, tindrà els problemes lògics de tenir una família. I perquè, a més, en el futbol no sempre tot et va bé. Rep tots els elogis des de gairebé sempre, el que li passa a Barcelona. Però és clar que, quan ve a la selecció, les coses canvien. Que no haguem pogut guanyar cap títol demostra que no és tot com la gent s'imagina."

Què és el que la gent no veu? "No tinc la de la imatge de la copa del món, sinó la de la Copa Amèrica. Era una imatge tristíssima. Si treus una foto d'aquest vestuari, mai ningú més diria que aquests nois no senten el que els passa a la selecció argentina."

Per què Messi sempre torna a la selecció? "Fa deu anys que és aquí. El cap dur que és t'ho marca quan, ara, després de guanyar el mundial de clubs, sense necessitat de parlar perquè és amb el Barça, ​​diu que vol guanyar la Copa Amèrica."

De què juga Messi? "Des que estem junts a l'Argentina, és un extrem dret."

Va circular un vídeo que plantejava que al Barça li donen més la pilota a Messi que amb l'Argentina. Cal modificar això? "És molt important el tema del coneixement i d'entrenar-se junts i, en funció d'això, es van creant els vincles. No és tan fàcil això de tenir el millor del món i el cinquè millor del món i que s'entenguin. Hi ha molta feina entremig."

"L'Argentina podria haver guanyat Alemanya sense un circuit adreçat a Leo perquè, de fet, no ho va fer. Sí que hi ha una necessitat de que la pilota li arribi a Messi en bones condicions i no com un salvador. No veig la necessitat de fer el mateix que el Barcelona perquè l'únic que tenim igual que el Barça és Mascherano. Els altres són altres futbolistes. De fet, jo crec que si un dia Messi canvia de samarreta guanyarà de totes maneres, però sense el mateix circuit de joc."

Anar al contingut