Barça

Gerard Piqué, indispensable a l'eix de la defensa i en jugades d'estratègia

A més de ser indispensable en l'aspecte defensiu, Gerard Piqué també és el jugador més important en jugades d'estratègia, un aspecte que ha guanyat importància en el Barça actual

Laura BruguésActualitzat

Que Piqué és indispensable a l'eix de la defensa, no se'n pot tenir cap dubte. Canvia de parella –entre Mascherano, Mathieu i Umtiti–, però ell gairebé sempre hi és. Ara mateix és el jugador del Barça amb més minuts, 720.

Però on també és indispensable Piqué és en les jugades d'estratègia. El gol que va marcar contra el Borussia Mönchengladbach, tot i que venia d'un refús del porter, no és casualitat.

A la pissarra de Juan Carlos Unzué, el central és clau en aquestes accions, i ho demostren les xifres. Des de l'arribada de Luis Enrique, amb Unzué al costat, l'estratègia passa a ser decisiva.

I ho lidera Piqué, que és qui va obrir la llauna en aquestes jugades. El central va trencar, fa dues temporades, una ratxa negativa del Barça de 9 mesos sense marcar de córner després de 128 llançaments a la Lliga.

Des d'aleshores i fins avui, el Barça ha marcat 25 gols d'estratègia, entre córners i faltes indirectes, i gairebé la meitat, 11, els ha fet Piqué. Set en la primera campanya, tres en la segona i un en l'actual. La majoria, centrades que remata de cap al fons de la xarxa.

Aquests gols l'han convertit en el segon defensa més golejador a la Champions amb la samarreta blaugrana. Piqué ja en suma 9 a la màxima competició europea, només un menys que Ronald Koeman.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut