Espanyol

Gerard Moreno i Piatti, per partida doble, firmen la desitjada victòria dels blanc-i-blaus davant l'afició de l'RCDE Stadium (3-0)

Amb la primera victòria a casa, l'Espanyol se situa desè, amb 18 punts, i encadena set partits consecutius sense perdre. Els de Sánchez Flores s'estrenen aquest dimarts, a Alcorcón, a la Copa.

Oriol VidalActualitzat

La setena és la bona. L'Espanyol ha pogut celebrar el seu primer triomf a casa després d'imposar-se amb comoditat el Leganés. Un 3-0 que rellança el projecte de Quique i que ha tingut dos actors destacats: Gerard Moreno, que segueix en ratxa després de firmar a Vitòria el gol del triomf, i Pablo Piatti, que ha anotat dues dianes i es confirma com una peça essencial en l'equip periquito, amb cinc gols i set assistències.

El triomf ha estat més treballat del que pugui dir el marcador, però. El retorn de Leo Baptistao i, en conseqüència, al 4-4-2 ha restat solucions creatives a l'equip de Quique. La primera part de l'Espanyol ha estat molt fluixa. Ben pressionat pel Leganés, el conjunt blanc-i-blau no ha trobat connexions al voltant de Jurado i gairebé no ha generat accions d'atac. Tan sols el bullici de Piatti i dues rematades de cap forçades de Gerard Moreno han estat el curt bagatge en la primera mitja hora. El tècnic ha semblat prohibir les pujades dels laterals i als periquitos els ha costat dur el control del partit. Així, el joc s'ha limitat a ser molt vertical i a batzegades.

Als 25 minuts, el porter 'pepinero', Jon Ander Serantes, s'ha lesionat de gravetat en mirar de blocar una centrada de Gerard i torçar-se el turmell. L'acció desgraciada ha provocat el debut a la Lliga d'Alberto Brignoli, cedit per la Juventus. Però l'italià no ha tingut feina: tan sols l'ha inquietat una centrada de Baptistao des de l'esquerra que no ha pogut rematar Piatti. El Lega, que ha dut la iniciativa, s'ha imposat als punts i fins i tot ha disposat d'una bona ocasió, amb un xut de Gabriel que ha blocat el sempre segur Diego López. Els madrilenys també han reclamat un penal de Víctor Sánchez per una topada amb Luciano. Martínez Munuera no ha trobat l'acció punible.

A la represa, Quique ha optat per un 4-3-3 amb l'entrada de Caicedo per Reyes i l'Espanyol s'ha cruspit el Leganés. A la primera ocasió, l'olfacte golejador de Gerard Moreno li ha permès convertir la seva sisena diana després de rebre una pilotada de Piatti... I cinc minuts més tard, ha estat l'argentí qui ha fet de xut creuat el 2-0, després d'una bona acció a la contra de Gerard i Baptistao. El festival s'ha tancat a les acaballes, després d'una passada espectacular a l'espai de Jurado que, de nou Piatti, no ha desaprofitat. Tres punts que consoliden la línia ascendent del grup de Quique, que dimarts, a Alcorcón, s'estrenarà a la Copa.