Gerard Deulofeu fa oblidar Neymar i lidera la golejada del Barça contra el Chapecoense al Trofeu Joan Gamper (5-0)

En el seu retorn al Camp Nou, l'extrem de Riudarenes ha ocupat la banda esquerra de l'atac i ha marcat un gol i ha donat dues assistències en un duel emotiu contra el conjunt brasiler. Sergio Busquets, Messi, Luis Suárez i Denis Suárez han arrodonit la maneta

David CarballoActualitzat

A falta de fitxatges il·lusionants que supleixin la fugida de Neymar al PSG, el FC Barcelona s'ha permès una petita treva. El conjunt blaugrana ha tingut una bona carta de presentació i no ha tingut problemes per derrotar el Chapecoense en la 52a edició del Trofeu Joan Gamper (5-0). Gerard Deulofeu, Sergio Busquets, Messi, Luis Suárez i Denis Suárez han estat els golejadors d'una jornada que ha servit per homenatjar el conjunt brasiler.

Deulofeu ha estat l'única novetat en l'onze titular del FC Barcelona i l'extrem de Riudarenes, en el seu retorn al Camp Nou, no ha pogut tenir una millor carta de presentació davant l'afició blaugrana. Amb el dorsal 16 a l'esquena i ocupant la banda esquerra de l'atac en el lloc de Neymar, Deulofeu ha demostrat que està preparat per suplir l'absència del brasiler en el trident ofensiu al costat de Messi i Luis Suárez.

L'extrem de Riudarenes ha estat l'encarregat d'inaugurar el marcador en el minut 5 i ell mateix ha donat les assistències dels altres dos gols que ha fet el Barça abans del descans. El segon, de Sergio Busquets, que ha batut la porteria del Chapecoense amb un gran xut des de la frontal, i el tercer, de Leo Messi, que s'ha convertit en el màxim golejador de la història del Gamper, amb vuit dianes. El Barça, amb una pressió asfixiant, ha estat el dominador absolut dels primers 45 minuts i només les bones aturades del porter Elías han evitat que al descans s'arribés amb un marcador més ampli.

Suárez i Denis culminen la remuntada

En la represa, Valverde només ha fet dos canvis: Cillessen i Denis Suárez per Ter Stegen i Deulofeu, un dels grans protagonistes del dia. Els blaugranes han tornat a sortir amb intensitat i, en el minut 54, Luis Suárez ha fet el quart amb un xut ajustat després d'una assistència del seu gran amic Messi. L'uruguaià ha hagut d'esperar al cinquè partit per estrenar-se en aquesta pretemporada.

Amb el pas dels minuts, el ritme ha decaigut de forma lògica pel desgast físic tot i que el Barça encara ha tingut temps per arrodonir la maneta. Denis Suárez ha aprofitat una nova assistència de Messi per fer el cinquè en el minut 74. En l'últim quart d'hora, Valverde ha fet set canvis d'una tacada, entre ells el de Nélson Semedo, que ha fet el seu debut al Camp Nou com a jugador blaugrana.

Precisament el lateral portuguès ha forçat un penal que Paco Alcácer ha desaprofitat per fer pujar el 6-0 en el marcador. En canvi, el tècnic blaugrana ha enviat un clar missatge a Arda Turan i Douglas, els dos únics jugadors de camp disponibles que no han disputat ni un minut.