Gerard Deulofeu lluita per una pilota amb el defensa del Getafe Antunes (EFE)

Gerard Deulofeu es perfila com a alternativa al lesionat Ousmane Dembélé

El davanter de Riudarenes és el principal candidat a completar el trident d'atac blaugrana després de la lesió del jove crac francès

Gerard Deulofeu ha viscut diferents escenaris en els últims mesos. Reclamat pel Barça ja a la primavera, el de Riudarenes va trigar a donar el "sí" definitiu. Els seus recels es basaven en el fet que, amb una davantera consolidada com la que formaven Messi, Luis Suárez i Neymar, ho tindria difícil per disposar de minuts, pensant especialment en el Mundial de Rússia.

Tot i això, el retorn de Deulofeu es va fer efectiu el juliol passat, un cop va acabar la seva participació en l'Eurocopa Sub-21. Inicialment a l'ombra del trident, la marxa sonada de Neymar al París Saint-Germain li va obrir les portes de la titularitat en els primers partits oficials. L'arribada d'Ousmane Dembélé, a finals d'agost, semblava deixar-lo de nou en un segon pla. Però la lesió del francès el torna a convertir en el gran candidat a ocupar la seva vacant.

Deulofeu ha acumulat força minuts aquesta temporada: ha jugat en els 7 partits oficials, ha estat titular en 3 i ha fet aportacions positives a l'equip. Al talent i la capacitat de desequilibri que ja se li coneixia, Deulofeu hi ha afegit un esperit de lluita i sacrifici que fa d'ell un jugador més complet que el que va marxar del sistema de formació blaugrana, l'any 2013. Com a mostra, el primer gol del Barça contra el Getafe (1-2), que va néixer després d'una recuperació seva en pressionar un defensa local.

Denis, també a l'alça

Precisament, Denis Suárez, l'autor del gol de l'empat al Coliseum Alfonso Pérez, pot ser un altre dels grans beneficiats per l'absència del francès. Tot i que té clar que la seva posició idònia és d'interior, allà on juga habitualment Andrés Iniesta, al gallec també el podrien situar a la banda esquerra de l'atac.