Ciclisme

Geraint Thomas s'imposa en l'onzena etapa i és el nou líder del Tour

El britànic ha culminat amb èxit una nova demostració de força de l'equip Sky, que ja comanda les dues primeres posicions de classificació general ja que Chris Froome s'ha situat segon a 1 minut i 25 segons del seu compatriota i company d'esquadra

David CarballoActualitzat

Geraint Thomas és el nou líder del Tour després d'imposar-se en l'onzena etapa, la segona alpina i la primera amb final en un port de muntanya. El ciclista britànic de l'equip Sky ha guanyat a la línia de meta de La Rosière després de superar el basc Mikel Nieve a poc més de 200 metres de la línia d'arribada en una explosiva jornada de 108,5 quilòmetres on els corredors han superat quatre ports de muntanya, dos de categoria especial i l'últim de primera categoria.

Thomas ha culminat amb èxit una nova demostració de força de l'equip Sky, que ja comanda les dues primeres posicions de classificació general ja que Chris Froome s'ha situat segon a 1 minut i 25 segons del seu compatriota i company d'esquadra, mentre que l'holandès Tom Dumoulin puja a la tercera posició a 1.44 del nou líder, que ha desbancat el fins ara mallot groc, el belga Greg Van Avermaet.

Durant l'ascensió al penúltim port de la jornada, l'equip Movistar ha fet un atac de lluny en una tàctica valenta però que no ha donat els seus fruits. Alejandro Valverde ha deixat enrere el grup i el català Marc Soler, que estava en l'escapada del dia, s'ha despenjat per tirar amb força del murcià. Tot i que han arribat a tenir més d'un minut d'avantatge sobre els favorits, l'esforç els ha acabat passant factura en el moment decisiu i han perdut temps a la meta.

En l'última pujada, l'únic Movistar que ha resistit entre els millors ha estat el colombià Nairo Quintana, però ha acabat cedint al ritme infernal de Froome juntament amb Bardet, Roglic i Dan Martin. A la general, l'Sky ha donat un cop de timó abans de la dotzena etapa, amb final al mític Alpe d'Huez.

ARXIVAT A:
Tour de França
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut