Bàsquet

Georgios Bartzokas defensa la seva feina al Barça i fa balanç de la seva etapa blaugrana

En una entrevista en exclusiva per Televisió de Catalunya, l'exentrenador blaugrana fa balanç de la temporada, diu la seva veritat sobre el model i no es considera l'únic culpable d'un any ple d'entrebancs del Barça Lassa

RedaccióActualitzat

L'entrenador grec Georgios Bartzokas ha parlat en exclusiva per al periodista Víctor Lavagnini als micròfons de Televisió de Catalunya. Bartzokas s'acomiada sense ira, sense temps per complir el projecte, defensa la seva feina i deixa la seva veritat sobre el model:

"Quan els resultats no són bons, s'ha de buscar un responsable, i el més fàcil és culpar l'entrenador. A tot arreu."

Bartzokas va perdre la feina, no era l'únic responsable, va pagar els plats trencats. No admet cap dubte sobre la seva professionalitat, i es mostra sorprès pels comentaris del mànager general de la secció (Nacho Rodríguez), que es va queixar a finals de temporada de la falta de compromís, disciplina i professionalitat de tota la secció:

"Nacho va arribar dos mesos abans del final, quan érem mig equip, no pas l'equip del Barça. Vam competir fins a l'últim tir contra els campions. No entenc el que Nacho Rodríguez va voler dir."

També té paraules per a Albert Soler, director d'Esports Professionals FC Barcelona, que li va retreure que no s'havia aplicat el model definit a la secció:

"No sé exactament què volen dir amb "el model".  Intento pensar quants jugadors hem utilitzat del planter."

Bartzokas defensa el seu treball i lamenta la poca paciència:

"Espero que els joves del planter tinguin els mateixos minuts o potser més la temporada que ve. És difícil, però, quan has de competir a l'ACB o a l'Eurolliga, són molt exigents. Això no ho pots fer en 1, 2, 3 mesos; necessites temps."

Fa balanç d'un mal any com a tècnic del Barça

L'entrenador grec fa balanç d'un any que va començar malament i ha acabat pitjor. Tot comença amb 13 contractes en vigor i dues fugides a l'NBA:

"Al club ho sabien i em van dir que seria un any de transició."

I acaba justificant el pobre paper de l'equip dient:

"No és fàcil fer-ho a la vegada: anar a la Final Four i guanyar l'ACB amb jugadors joves. Necessites temps. És obvi. Espero que la temporada que ve l'aplicació del model vagi millor que amb mi, però no sé com es pot fer."

Bartzokas, en aquesta entrevista, també revela que va recomanar el fitxatge de Latavious Williams per al tram final de temporada, després de les lesions de Doellman i Diagne: "Vaig recomanar altres jugadors però el club va decidir no incorporar-los". I com en canvi, el club va fitxar jugadors que no eren la seva prioritat:

"Xavier Munford, per exemple, no era la meva prioritat per venir. Vaig respectar això. Per tant, vam jugar els play-offs amb un sol home gran, Ante Tomic."

I sobre el futur de l'equip, parla de la plaga de lesions que va patir entrenant el Barça Lassa:

"Espero que el Barça torni a ser un equip guanyador i tregui jugadors joves. No és fàcil, però segur que anirà millor, i també que hi haurà més sort, perquè mai he vist tantes lesions en la meva vida. El Barça té un gran nom, però no es pot viure només darrere d'aquest nom".

L'entrenador grec, que la pròxima temporada entrenarà el Khimki rus (que jugarà l'Eurolliga de l'any que ve) acaba agraint la confiança i desitjant sort a la secció i al futur entrenador:

"Estic emocionat perquè no he tingut temps d'acabar aquest projecte. Desitjo molta sort a Sito Alonso, que és un bon entrenador, i a tothom del club. Ha estat un honor formar part d'aquest gran club."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut