Atletisme

Gebreselassie canvia d'opinió i anuncia que correrà la marató olímpica de Londres

Haile Gebreselassie, que el dia 7 de novembre va anunciar la seva retirada després d'abandonar lesionat la marató de Nova York, ha declarat a la televisió etíop que ha canviat d'opinió i que ara es proposa córrer la marató olímpica de Londres 2012 . El plusmarquista mundial de marató va comunicar aquest diumenge el seu retorn al canal Addis TV durant una cursa a Etiòpia a la que havia estat convocat com a convidat d'honor. "Córrer ho porto a la sang i he decidit seguir competint. El meu anunci a Nova York va ser la meva primera reacció després d'una carrera decebedora. Quan el meu genoll millori, començaré a concentrar-me en la meva pròxima cursa", va escriure Gebreselassie al seu compte de Twitter.

Actualitzat
El seu entrenador, Woldemeskel Kostre, ha comentat que Gebre podria seguir competint "fins als 45 anys". Segons Addis TV, la decisió de Gebre de perllongar la seva carrera esportiva fins als Jocs Olímpics de Londres va donar lloc a escenes d'entusiasta celebració entre els aficionats que assistien a la cursa i va ocupar espais preferents en tots els mitjans de comunicació d'Etiòpia, on l'atleta és considerat un veritable heroi.

Gebreselassie, que té dues medalles d'or olímpiques i quatre mundials en 10.000 metres, va començar a reconsiderar la seva retirada poc després de fer a Nova York un inesperat anunci que va sorprendre al seu propi mánager, l'holandès Jos Hermens, actualment en Addis Abeba para convèncer-li que continuï fins a Londres. Davant els arguments que li va exposar el seu representant, el fondista va comentar recentment que l'hi estava pensant, i ara, envoltat dels seus paisans, ha confirmat la seva marxa enrere.

Gebreselassie, de 37 anys, té el rècord mundial de marató amb una marca de 2 hores, 3 minuts i 59 segons, aconseguida a Berlín el 2008, i entre els seus grans èxits ha estat dues vegades campió olímpic i quatre vegades mundial de 10.000 metres.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut