NBA

Gasol aconsegueix el seu primer triple doble de la temporada i tanca algunes boques

Per segona vegada en menys d'una setmana, tres dels quatre jugadors espanyols que militen en el bàsquet professional de l'NBA han tingut brillants actuacions individuals que van permetre als respectius equips aconseguir el triomf. El català Pau Gasol ha estat el líder indiscutible amb els Grizzlies de Memphis, amb el seu primer triple doble de la temporada. José Manuel Calderón ha estat el director perfecte en el joc dels Raptors, i Sergio Rodríguez, el sisè jugador imparable dels Trail Blazers de Portland.

Actualitzat

Encara que els tres triomfs han estat importants per als seus respectius equips, el més destacat i significatiu ha estat el que han aconseguit els Grizzlies de Memphis davant els Jazz de Utah, amb Gasol sent més líder que mai de l'equip i demostrant un "caràcter" únic de guanyador i d'estrella de l'NBA. Les últimes crítiques rebudes per Gasol després de discutir amb els directius de l'equip la possibilitat d'un traspàs han fet que el jugador català respongués amb el seu primer triple doble de la temporada i el segon com a professional. L'equip ha guanyat els Jazz com a visitant en la pròrroga (132-130). Gasol ha fet callar els seus crítics, que li qüestionen no voler rendir al màxim per forçar el traspàs, i ha aconseguit 17 punts, 13 rebots i 12 assistències.

A l'Air Canada Centre, Calderón ha tornat a ser el líder indiscutible en la direcció del joc dels Raptors i responsable dels punts decisius en els últims 30 segons del temps reglamentari, que han permès guanyar per 90-88 els Hornets de Nova Orleans. La combinació de l'aler Chris Bosh i Calderón ha tornat a ser la fórmula guanyadora que ha permès als Raptors remuntar un desavantatge de 15 punts en el quart període. Calderón ha fet 14 punts, ha donat 8 assistències, ha capturat 2 rebots i ha fet un tap. Menys efectiu i productiu ha estat el seu company Jorge Garbajosa, que no supera la inconsistència en què va entrar el seu joc i, tot i que ha sortit de titular, només ha fet 8 punts, amb un rebot i 2 assistències.

Rodríguez, amb 18 punts, ha format part de la llista de cinc jugadors que han anotat doble dígits per als Trail Blazers i ha estat el segon màxim encistellador, després de Zach Randolph, que n'ha aconseguit 22.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut