Gal·les, a l'atac. (Foto: Reuters)
Rugbi

Gal·les humilia Anglaterra (30-3) i s'alça amb el títol dels Sis Nacions de rugbi

La selecció de rugbi de Gal·les ha revalidat el títol del torneig de les Sis Nacions amb un partit espectacular a l'estadi del Mil·lenni de Cardiff. Els Dracs no tenien res a perdre davant una Anglaterra que havia guanyat tots els seus partits fins aquesta jornada i han plantejat un partit ofensiu que ha despullat el XV de la Rosa.

La selecció de rugbi de Gal·les ha revalidat el títol del torneig de les Sis Nacions amb un partit espectacular a l'estadi del Mil·lenni de Cardiff. Els Dracs no hi tenien res a perdre davant una Anglaterra que havia guanyat tots els seus partits fins aquesta jornada de clausura i era la màxima favorita per emportar-se el campionat, el Grand Slam i la Triple Corona.

Les estrelles del partit han estat un impecable Leigh Halfpenny, amb quatre cops de càstig transformats i, sobretot, Alex Cuthbert, que ha decantat el matx amb dues curses meteòriques, trencat la defensa de la Rosa per la banda dreta i aconseguint dos assajos definitius.

Gal·les necessitava guanyar per més de 7 punts, així que el tècnic Rob Howley ha plantejat un partit ofensiu sense complexos; ha començat a funcionar en la primera part amb un parcial de 9-3 arribat el descans.

En els primers compassos de la segona part, Halfpenny ha transformat el quart cop per deixar el 12-3 que situava el seu equip virtualment campió. Anglaterra s'ha despertat i ha passat a l'atac per intentar recuperar un desavantatge favorable, però la defensa vermella ha estat atentíssima per no concedir cops de càstig i Cuthbert ha desmuntat la reacció amb el seu primer assaig al minut 56 (17-3).

A partir d'aquí, tot ha estat eufòria gal·lesa i depressió anglesa, amb un festival de contraatacs que ha ampliat el marcador fins a una diferència humiliant (30-3) que el XV de la Rosa trigarà temps a pair.

Gal·les s'ha alçat així amb el seu 26è Sis Nacions i empata precisament amb Anglaterra en el palmarès del torneig.