José Luis Escañuela acompanyat de Gala León (REUTERS)
Tennis

Gala León no dirigirà finalment l'equip de Copa Davis contra Rússia

La Federació ha decidit apartar Gala León del càrrec de capitana espanyola de la Davis i l'exjugadora no dirigirà l'equip contra Rússia a Vladivostok. El segon entrenador, Julián Alonso, serà qui segui a la banqueta

Actualitzat

El conflicte de la Federació Espanyola de tennis continua i cada dia hi ha novetats. Aquest divendres ha transcendit als mitjans de comunicació que Gala León, la fins ara capitana de l'equip espanyol de Copa Davis, no dirigirà finalment l'equip en l'eliminatòria contra Rússia, del 17 al 19 de juliol a Vladivostok. Julián Alonso, el segon de Gala León, serà l'encarregat de seure a la banqueta.

La setmana passada, Gala León, ja va presentar la dimissió, però la Federació no la va acceptar. Ara, però, la Federació ha canviat d'opinió i ha decidit apartar-la del seu càrrec amb la intenció que alguns dels jugadors "top" que s'havien negat a jugar s'ho repensin. La convocatòria, fins ara, la formaven tennistes amb un discret rànquing: Gimeno Traver, Adrián Menéndez, Iñigo Cervantes i David Marrero.

Nou president i el conflicte continua

La setmana passada, el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) ja va suspendre l'expresident, José Luis Escañuela, per no facilitar informació per auditar els comptes i el presumpte desviament de 600.000 euros. Aquest mateix organisme també va expedientar la seva substituta, Olvido Aguilera, i Escañuela, 24 hores després, va dimitir definitivament.

Sembla, però, que el nomenament d'un nou president, Fernando Fernández-Labreda, no ha aportat gaire tranquil·litat. Labreda també va ser expedientat el passat 22 de maig pel TAD. Tot i això, el nou president va afirmar en el seu primer missatge que el seu principal objectiu seria "recuperar la normalitat" institucional i esportiva.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut