Frank McCourt amb Margarita Louis-Dreyfus en un partit a l'Stade Vélodrome de Marsella
Frank McCourt amb Margarita Louis-Dreyfus en un partit a l'Stade Vélodrome de Marsella
Futbol

Frank McCourt, propietari dels LA Dodgers de la MLB, compra l'Olympique de Marsella per 45 milions d'euros

L'empresari de Boston Frank McCourt substitueix a Margarita Louis-Dreyfus, qui va comprar el club fa 20 anys per 4 milions d'euros

Ramon AngladaActualitzat

A partir d'aquest dilluns el club francès Olympique de Marsella passa a ser propietat del multimillonari nord-americà Frank McCourt, després que aquest hagi firmat l'acord de compra amb l'anterior propietària Margarita Louis-Dreyfus per 45 milions d'euros.

El Marsella és l'equip amb més seguidors i títols de França, amb una Copa d'Europa, 9 Lligues i 10 Copes de França, però els últims anys no estan sent gens bons. Cada cop es veuen més seients buits a l'estadi, el divorci entre aficionats i la directiva és total i l'última lliga guanyada va ser el 2010. Ja no és estrany no classificar-se per a competicions europees.

La família Louis-Dreyfus va adquirir el club fa 20 anys per menys de 4 milions d'euros. Ara, l'empresari de Boston i també propietari de l'equip de beisbol L. A. Dodgers es proposa retornar l'OM al lloc que li pertoca. Tot i que la compra per 45 milions és relativament baixa tractant-se d'un club de futbol, caldrà una bona injecció de capital per tornar a construir un equip competitiu.

Per fer-ho, McCourt ha nombrat president a Jacques-Henry Eyraud, de 44 anys, cofundador i president del consell d'administració d'un grup de mitjans de comunicació. En l'aspecte esportiu, tot apunta que l'actual entrenador Frank Passi serà subsituït per un tècnic amb més prestigi. Alguns dels possibles són el portuguès André Villas-Boas o el retorn de l'argentí Marcelo Bielsa. A més, durant els dos pròxims mercats de fitxatges, el nou propietari podria invertir entre 100 i 200 milions d'euros.

L'arribada de multimilionaris nord-americans als clubs europeus és cada vegada més habitual. El 2003, Malcolm Glazes va comprar el Manchester United, i el van seguir altres, com Stan Kroenke a l'Arsenal o John W. Henry al Liverpool. Ara, però, la competència amb els xeics àrabs i els multimillonaris russos és molt forta. A Alemanya no hi poden fer negoci per una llei que impedeix que capital estranger sigui propietari d'un club local, i França és un mercat emergent i assequible econòmicament, com s'ha vist amb el xeic Nasser al-Khelaïfi al París Saint-Germain.

 

Anar al contingut