Franco Morbidelli
Franco Morbidelli conté la pressió de Thomas Luthi, que ha caigut intentat passar-lo (EFE)
Motor

Franco Morbidelli s'imposa en el GP d'Alemanya i s'escapa en el campionat de Moto2

El pilot italià, líder del campionat, es beneficia de les caigudes d'Àlex Márquez i de Thomas Luthi, que els han deixat sense puntuar

Actualitzat

Franco Morbidelli és més líder del mundial de Moto2 després d'adjudicar-se el Gran Premi d'Alemanya aquest diumenge al circuit de Sachsenring. D'un sol tret, l'italià ha tret 25 punts més d'avantatge sobre els seus rivals immediats, Thomas Luthi i Àlex Márquez, que han abandonat per caigudes. La del català ha estat especialment preocupant, perquè ha rebut un impacte fort de la seva pròpia moto a la zona cervical, però a la clínica del circuit l'han examinat i han descartat cap problema greu.

De tota manera, Morbidelli no ho ha tingut gens fàcil, i ha protagonitzat una batalla apassionant amb Miguel Oliveira, que no s'ha desenganxat de la seva cua durant ben bé la segona meitat de la cursa. La pressió del portuguès ha estat intensa, però Morbidelli ha sabut tapar tots els forats i ha estat molt hàbil en la recta final, on ha maniobrat de manera que Oliveira no el pogués superar per aspiració. L'avantatge sobre la línia d'arribada ha estat de només 66 mil·lèsimes.

El tercer al podi ha estat Francesco Bagnaia, i al seu darrere han anat entrat Francesco Corsi, Mattia Passini i Jorge Navarro, però Passini ha estat desqualificat (li han trobat un oli de motor no reglamentari), amb la qual cosa Navarro puja al cinquè lloc, el seu millor resultat en una prova de Moto2. Èdgar Pons ha acabat 19è i, Isaac Viñales, 22è. Àxel Pons no ha pres la sortida a causa d'una caiguda en la volta de formació que l'ha obligat a sostmetre's a diverses proves mèdiques.

En el campionat, Luthi manté el segon lloc, però ara Morbidelli li treu 36 punts. Márquez perd el tercer lloc per un sol punt en benefici d'Oliveira.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut