El francès Jonathan Danty intenta marxar de Valerio Bernabo i Michele Campagnaro (Reuters)
Rugbi

França guanya Itàlia en el primer partit a Saint-Denis després dels atemptats de París

La selecció francesa de rugbi ha guanyat una combativa Itàlia (23-21) en el partit inaugural del Torneig de les Sis Nacions. A més, aquest era el primer partit que es disputava a l'Estadi de França després dels atemptats de París del novembre

Itàlia ha estat a punt de donar la sorpresa davant una França que ha decidit el matx quan faltaven només quatre minuts per al final en el primer partit del 6 Nacions de Rugbi (23-21), amb la presència del president francès François Hollande en el primer partit disputat a Saint-Denis després dels atemptats terroristes de París del 13 de novembre del 2015.

Als 8 minuts, els italians ja guanyaven 0-3 gràcies a un "drop" del seu capità, Carlo Canna. En resposta, els francesos han fet un assaig 6 minuts més tard per capgirar el marcador. Parissi, al minut 24, ha fet un assaig per tornar a posar davant Itàlia (5-8). No obstant,  Chouly ha marcat un altre assaig al minut 32 que ha situat el 10-8 al marcador per als locals, i ha arribat així al descans.

A la represa, Itàlia ha seguit atacant i ha arribat a situar-se amb un avantatge de 10-18 gràcies a les accions de Carlo Canna. França no s'ha donat per vençuda i ha sabut reaccionar, amb Bonneval i Plisson al capdavant (20-18). A la recta final, amb els dos equips bolcats en atac, Itàlia s'ha col·locat 20-21 quan faltaven 6 minuts. Però Plisson ha establert el 23-21 definitiu quatre minuts abans d'acabar. A l'última jugada, amb el temps complet, Parisse ha tingut l'opció de donar la victoria a Itàlia, però el seu "drop" no ha trobat el camí dels pals francesos.

En l'altre partit d'aquest primera jornada Anglaterra ha superat Escòcia per 9 a 15 després d'haver dut sempre la iniciativa en el marcador, en el debut com a entrenador d'Eddie Jones. Aquest diumenge es tancarà la primera jornada del torneig amb el duel entre els guanyadors de les dues darreres edicions, Irlanda i Gal·les.