Football Leaks ha destapat detalls curiosos dels contractes de Neymar i Cristiano Ronaldo (Reuters)
Futbol

Football Leaks revela les clàusules més estranyes en els contractes dels grans jugadors

La investigació arran de milers de documents filtrats deixa al descobert les peculiars relacions entre futbolistes i equips

Actualitzat

Les vides de les estrelles del futbol són difícils d'imaginar però gràcies a les xarxes socials, de mica en mica, els seguidors han pogut saber detalls personals dels seus ídols, com és la seva casa, què fan en el temps lliure, quines aficions tenen, on estiuegen, les seves excentricitats... detalls d'una vida quotidiana que pel simple fet de jugar al Barça, al Madrid, al Manchester United o bé al Paris Saint Germain, per citar alguns dels grans equips, es converteixen en notícia, es fan tendència i poden provocar autèntics terratrèmols a les xarxes socials.

Una realitat més opaca i gairebé impossible de conèixer són les excentricitats acordades entre els jugadors i els seus equips a l'hora de signar un contracte i aquí és on Football Leaks ha encès el focus. Fa pocs dies que diversos mitjans de comunicació europeus, encapcelats per Der Spiegel i amb el referent a Espanya del diari El Mundo, estan liderant una extensa investigació sobre els comptes de diverses estrelles del món del futbol actual. S'han publicat milers de documents que destapen curioses clàusules de contracte d'allò més sorprenents.

Neymar va arribar a un acord amb Panini América per cobrar 83 dòlars per cada cromo que signés fins arribar a un topall de 50.000 dòlars. En el món dels adhesius col·lecionables, Cristiano Ronaldo està més cotitzat que el davanter brasiler del Barça i és que el portuguès tenia un acordat ingressar 175 dòlars per signar 1.000 cromos

Justament Cristiano Ronaldo fa signar als seus empleats del servei domèstic una clàusula de confidencialitat d'allò més severa, si revelen qualsevol cosa de la seva vida privada abans dels 70 anys de la seva mort, podrien ser multats amb un mínim de 300.000 euros i fins a cinc vegades el que haguessin cobrat d'un mitjà de comunicació per explicar les intimitats del portuguès.

Thomas Vermaelen ingressava 100.000 euros extres del Barça gràcies als quals, el club es reservava el dret de fer-lo jugar en qualsevol posició, entrar o no a l'onze titular i fins i tot fer-lo servir en altres activitats esportives.

Rafael van der Vaart va acordar amb el Betis que no portaria mai el color vermell a les seves botes per evitar qualsevol senyal propera a l'etern rival, el Sevilla. A canvi, el club andalús li pagava un complement salarial de 14 pagues mensuals de 114.428€

El futbol xinès s'està convertint en el destí de les estrelles del futbol que comencen a viure els darrers dies de les seves carreres esportives, un d'ells, l'argentí Ezequiel Lavezzi es va assegurar un futur daurat quan va fitxar pel Hebei Fortune, 56,7 milions de dòlars en gairebé dos anys de contracte, uns 57 dòlars el minut i per si fos poc, el club li posava dues cases, dos cotxes, un cuiner i un xofer.

El porter francès Hugo Lloris cobra 7.000 lliures angleses cada cop comença un partit amb el Tottenham de titular. A aquesta quantitat, se li ha de sumar un extra de 8.000 lliures si l'equip guanya o bé 3.500 lliures si empata o perd.

Un altre cas curiós és el de Mario Balotelli que en el seu pas pel Liverpool tenia una clàusula d'allò més sorprenent en el seu contracte. El club anglès, que no es refiava de les excentricitats de l'italià, va comprometre's a pagar-li un milió de lliures si Balotelli "no era expulsat més de tres vegades en una temporada per comportament violent, no escupia altres jugadors, àrbitres o tècnics i no feia servir llenguatge o gestos ofensius".

 

Anar al contingut