Futbol

Florentino Pérez ha invertit més de 1.000 milions d'euros en 12 temporades per guanyar 7 títols, de 36 possibles

Durant la seva presidència, dividida en dues etapes, el Reial Madrid només ha aixecat 3 lligues (2001, 2003 i 2012), 2 Copes del Rei (2011 i 2014) i 2 Champions (2002 i 2014)

David CarballoActualitzat

El balanç esportiu de Florentino Pérez en les seves dues etapes com a president del Reial Madrid no es tradueix en una pluja de títols tot i la multimilionària inversió feta en fitxatges pel club blanc en aquestes 12 temporades. Durant la presidència de Florentino Pérez, el Barça s'ha convertit en el dominador del futbol espanyol i europeu, una hegemonia blaugrana que contrasta amb el pobre bagatge de títols a les vitrines del Madrid.

En la seva primera temporada, la 2000-01, el Reial Madrid va guanyar la Lliga i en la segona va aixecar la Champions i la Supercopa d'Espanya. Al tercer any va tornar a conquerir la Lliga i va afegir la Supercopa d'Europa i la Intercontinental. Però l'inici triomfal dels anomenats "gal·làctics" no va tenir continuïtat i en les tres temporades següents, els blancs només van guanyar una única Supercopa d'Espanya que va provocar que Pérez deixés la presidència de forma sobtada.

Retorn com el gran salvador

Després de tres temporades lluny del futbol, Florentino va tornar a la presidència del club com el gran salvador amb l'objectiu de posar fi l'hegemonia del Barça de Messi i Guardiola. Però la nova pluja de milions en fitxatges i l'arribada de José Mourinho a la banqueta tampoc van ser sinònim d'èxit. Des de la temporada 2009-10 fins ara, el balanç és d'una Lliga, dues Copes del Rei, i una Champions, la desitjada "dècima" que ha servit per tapar les mancances del projecte esportiu del Reial Madrid sota el seu mandat.

Amb Florentino Pérez com a president, el Reial Madrid ha invertit més de 1.000 milions d'euros en fitxatges per acabar guanyant 7 títols importants de 36 possibles: 3 lligues (2001, 2003 i 2012), 2 Copes del Rei (2011 i 2014) i 2 Champions (2002 i 2014). En total, cada títol li ha sortit al Madrid a més de 140 milions d'euros, una inversió absolutament ruïnosa que contrasta amb l'època triomfal del Barça de Messi.

Amb Messi, hegemonia blaugrana

Des de l'arribada de Messi a la primera plantilla del FC Barcelona, la temporada 2003-04, el Barça ha guanyat el doble de títols que el seu etern rival. En les 12 temporades amb l'argentí, l'equip blaugrana ha sumat 21 títols pels 10 del conjunt blanc, que en els últims set anys només ha guanyat una lliga. Una evidència que demostra que els diners no són sinònim d'èxit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut