Futbol

Florentino Pérez fa oficial la destitució de Carlo Ancelotti com a entrenador del Reial Madrid

El president del Reial Madrid ha comunicat en una breu roda de premsa la destitució del tècnic italià i ha anunciat que la setmana que ve diran el nom del seu substitut

David CarballoActualitzat

Florentino Pérez, president del Reial Madrid, ha anunciat aquest dilluns, en la conclusió de la junta directiva del club a l'estadi Santiago Bernabéu, la destitució del tècnic italià Carlo Ancelotti després de dues temporades al comandament de l'equip i després de no conquerir cap títol gran aquesta temporada.

El màxim mandatari del club ha fet una compareixença breu davant dels mitjans de comunicació després de prendre la decisió en junta directiva i comunicar-la a Ancelotti, que fins a última hora ha mostrat el seu desig de complir l'any de contracte que li quedava, en tenir el suport del vestidor i gran part de l'afició madridista.

"No ha estat una decisió fàcil, però és moment de donar un nou impuls a l'equip per conquerir nous títols", s'ha justificat el president madridista després d'anunciar el "relleu" d'Ancelotti. "Vull agrair a Carlo Ancelotti públicament el seu treball durant aquests dos anys. He estat amb Carlo abans de venir aquí. Només puc dir que és un senyor, un cavaller i que ho entén", ha afegit.

Sobre la identitat del seu substitut, Pérez ha dit que "el nou entrenador es coneixerà la setmana que ve" i que "seria molt bo que el nou entrenador parlés castellà".

Nou entrenadors destituïts en dotze temporades

Carlo Ancelotti és el novè tècnic destituït per Florentino Pérez durant el seu mandat com a president del Reial Madrid dividit en dues etapes. En aquests dotze anys al capdavant del club blanc, han passat per la banqueta madridista Vicente del Bosque, el portuguès Carlos Queiroz, José Antonio Camacho, Mariano García Remón, el brasiler Vanderlei Luxemburgo, Juan Ramón López Caro, el xilè Manuel Pellegrini i el portuguès José Mourinho.

Ancelotti va arribar per substituir Mourinho i deixa la banqueta del Reial Madrid després de dues temporades. El tècnic italià va guanyar la Champions i la Copa del Rei en la primera temporada, i aquest curs 2014-2015 ha ampliat el palmarès amb la Supercopa d'Europa i el Mundial de Clubs, però el fet de no haver aixecat cap dels tres títols principals (eliminat de la Copa i de la Champions, i segon a la Lliga) l'ha condemnat.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut