Adel Mechaal, arribant als 1.500 metres (EFE)
Atletisme

Fita històrica del palamosí Adel Mechaal en proclamar-se campió d'Espanya de 1.500 i 5.000 metres

Feia 70 anys que un mateix atleta no guanyava les dues proves en la mateixa reunió

L'atleta palamosí Adel Mechaal ha aconseguit una fita que feia setanta anys que no es veia. Mechaal s'ha proclamat campió d'Espanya de 1.500 i de 5.000 en la mateixa reunió, els campionats d'Espanya que s'han fet a Castelló.

L'últim d'aconseguir-ho havia estat un altre atleta format a Catalunya, Gregorio Rojo, l'any 1945.

Berta Castells, destronada 12 anys després

Els campionats d'Espanya d'atletisme, d'altra banda, han portat, com a fet destacat, la fi del regnat de Berta Castells en llançament de martell. Després de 12 anys consecutius sent campiona d'Espanya de l'especialitat, la de Torredembarra ha deixat el seu lloc a una altra catalana, la barcelonina Laura Redondo.

La gran protagonista de la jornada, però, va ser la lleonesa Sabina Asenjo. L'atleta del Barça va fer miques amb un llançament de 61,57 metres el rècord d'Espanya de llançament de disc (60,74) i es va guanyar el bitllet per als Jocs de Rio de l'estiu que ve.