Festival golejador del Barça a Tànger (0-8), amb "hat-trick" de Messi i doblet d'Alexis

El Barça ha saldat el seu segon amistós de pretemporada amb una golejada concloent davant el Raja marroquí (0-8). Leo Messi, que jugava el seu primer partit, ha fet tres gols i Alexis, dos més. Alves, de penal, Sergi Gómez i Deulofeu han arrodonit el resultat.

No es pot dir que el Barça hagi patit gaire per assegurar-se el triomf en el seu segon amistós de la pretemporada, davant el Raja Casablanca (0-8). L'equip blaugrana ha ofert molt bones sensacions en el partit que ha suposat la reaparició de Leo Messi amb la samarreta blaugrana. L'astre argentí ha marcat tres gols  Alexis, que s'ha entès a la perfecció amb Leo, n'ha signat dos més

El Barça ha demostrat que no havia viatjat de vacances a Tànger. Tot i ser a la pretemporada, l'equip blaugrana ha sortit des del primer moment amb una gran intensitat de joc per recuperar la pilota, amb l'instint que l'ha fet reconeixible i admirat. I ha començat a remenar la bimba davant la impotència del Raja, que ni rascant podia tallar el joc de combinació. Amb aquest panorama, el Barça s'ha avançat en el marcador en una triangulació prou afortunada entre Messi, Alves i Alexis, que el xilè ha convertit en gol.

Amb el 0-1, semblava que el Raja s'estirava però aleshores el Barça ha disposat d'espais per comprovar la fragilitat de la defensa local: en deu minuts, els blaugranes han marcat quatre gols per marxar al descans amb un concloent 0-5. Dos jugadors han tingut especial protagonisme en aquesta fase: Messi, que ha marcat tres gols aprofitant una assistència d'Afellay i dues d'Alexis, i el mateix jugador xilè, que ha sumat una segona diana en el seu compte personal aprofitant un mal rebuig del porter adversari.

A la segona meitat, el Barça ha tret el peu de l'accelerador. Messi ha disposat d'un parell d'ocasions més que, amb més en joc potser hauria definit millor. El sisè gol ha arribat en un penal comès sobre Alexis que ha executat Dani Alves, en una decisió insòlita.

Sobrepassada l'hora de joc, Tito Vilanova ha canviat en dues tongades els deu jugadors de camp i el Barça ha acabat jugant amb Pinto i deu jugadors del filial, que beneeixen tots aquests minuts de rodatge que tenen amb el primer equip per acabar de formar-se i començar a treure el cap en el primer equip. I ho han agraït marcant dos gols més en els minuts finals: Sergi Gómez en un xut llunyà ha fet el 0-7 i Deulofeu ha culminat una internada amb el 0-8.

El Barça ha jugat amb Pinto, Alves (Balliu, 70), Bartra (Lombán, 70), Mascherano (Sergi Gómez, 70), Adriano (Planas, 64), Dos Santos (Gustavo, 64), Sergi Roberto (Patric, 70), Rafinha (Espinosa, 64), Alexis (Kiko Femenía, 64), Messi (Deulofeu, 64), Afellay (Lobato, 70).