Ferran Latorre està esperant una finestra de bon temps per atacar el cim de l'Everest (@ferranlatorre)
Alpinisme

Ferran Latorre ultima els preparatius per atacar el cim de l'Everest quan s'obri una finestra de bon temps

L'alpinista català ha explicat que a finals del mes de maig hi podria haver les condicions apropiades per intentar fer el cim

Actualitzat

Ferran Latorre ja porta unes setmanes en el campament base de l'Everest aclimatant-se per poder coronar el darrer vuitmil en el seu compte personal i convertir-se en el primer català que assoleix la gesta de conquerir els 14 cims més alts del planeta. I, per si no era prou difícil el repte, té la intenció de fer-ho sense oxigen, cosa que només 15 alpinistes han aconseguit en tota la història.

En una entrevista al programa "Els matins" de TV3 per videoconferència en directe, Latorre ha explicat que uns problemes de salut el van deixar fora de joc la setmana passada i això ha provocat canvis importants en els seus plans: "Vaig estar amb grip, em van hospitalitzar i tot. Això m'ha provocat un retard en l'aclimatació." En aquest sentit, la intenció de l'alpinista català era atacar el cim el proper 20 de maig, però el contratemps en l'adaptació a l'alçada li arrabassa una bona oportunitat: "Ja no hi seré a temps i això que el pronòstic meteorològic era molt propici per intentar-ho."

Tot i que és molt difícil de poder preveure-ho amb tanta antelació, amb l'ajut de Meteocat i "una mica de sort" tot apunta que a final de mes podria tenir-ho tot de cara per intentar-ho: "Potser cap al 25 o 26 de maig hi podria haver una altra finestra de bon temps."

Ferran Latorre no és el primer cop que intenta pujar a l'Everest, però reconeix que aquesta vegada té molt bones sensacions: "Diuen que el número 7 porta sort. Em veig amb força, amb ànims. La segona tanda d'aclimatació ha anat molt bé, però l'Everest comença a partir dels 8.500 metres d'alçada. Queda molta muntanya i no sé del cert què és el que passarà. El pitjor està dins d'un mateix, els dubtes o la por que un pot tenir."

De moment, el català, refet de la grip i gairebé aclimatat del tot, ha d'omplir llargues hores d'espera pendent del cel, que la meteorologia sigui la més propícia per assolir el repte més gran de la seva vida. Per combatre el temps abans no arribi el moment, "llegeixo llibres, passejo, escolto música. Aquí al camp base hi ha molta gent catalana i també parlem molt".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut