José Luis Escañuela acompanyat de Gala León (REUTERS)
Tenis

Fernando Fernández-Ladreda assumeix la presidència de la Federació Espanyola de Tenis

El fins ara màxim dirigent del tenis espanyol deixarà el càrrec el 19 de juliol, després de l'eliminatòria de la Copa Davis contra Rússia, i el seu substitut serà el vicepresident primer

Jaume CabeceransActualitzat

José Luis Escañuela dimiteix com a president de la Federació després de sis anys al capdavant del tenis espanyol. El dirigent ha fet saber en una acta notarial que "aquesta decisió la formalitzaré i serà efectiva el dia 19 de juliol, just quan acabi l'eliminatòria contra Rússia, liderada per Gala León, assumint d'aquesta manera les meves responsabilitats, com sempre he fet".

Fernando Fernández-Ladreda, que fins ara exercia de vicepresident primer de la Federació, assumeix la presidència de l'entitat amb l'objectiu de "recuperar la normalitat" institucional i esportiva que es va perdre en els últims temps.

L'anterior president plega davant la persecució a la qual diu haver-se vist sotmès durant aquestes últims dies i la suspensió que ha rebut per part del TAD. Escañuela, que va elegir Gala León com a entrenadora, deixa el càrrec després de les crítiques dirigides a la directora tècnica, que van desembocar en una carta firmada pels principals jugadors i tècnics del tenis espanyol demanant que marxés.

Per acabar, el mandatari ha agraït el suport viscut al capdavant de la Federació. Escañuela ha donat les gràcies "als jugadors amb qui vaig viure moments que mai havia somiat", "a la junta directiva per permetre'm nomenar Gala" i "a les persones que es van negar a firmar la meva dimissió".

Anar al contingut