Jocs Olímpics

Fernando Echávarri i Antón Paz guanyen la medalla d'or en la classe tornado de vela

La vela continua sent un esport talismà per a Espanya cada vegada que se celebren Jocs Olímpics. Fernando Echávarri i Antón Paz han sumat aquest dijous l'onzena medalla estatal a Pequín, la quarta d'or, en imposar-se a la classe tornado. Els espanyols sortien de favorits en la regata decisiva, en què han estat quarts i han complert l'objectiu d'acabar davant dels australians Darren Bundock i Glenn Ashby i dels argentins Santiago Lange i Carlos Espínola, plata i bronze, respectivament.

Echávarri i Paz han preferit no pecar de conservadors i han sortit a totes des de l'inici de l'última regata. Ràpidament s'han col·locat en primera posició, mentre que els australians i els argentins passaven per problemes en voler arriscar més del compte. Finalment, s'han conformat amb la plata i el bronze, fet que ha permès als espanyols abaixar el ritme i deixar-se avançar per tres embarcacions que no tenien res a fer en la lluita per les medalles.

Des del bronze aconseguit per Santiago Amat als Jocs de Los Angeles l'any 1932, Espanya ha sumat disset medalles en vela: onze ors, cinc plates i un bronze, a més de 22 diplomes. Però el metall de Echávarri i Paz té un valor nostàlgic, perquè la classe tornado desapareix del calendari olímpic de cara als Jocs de Londres del 2012.

Dediquen l'or a les víctimes de Barajas

Fernando Echávarri i Antón Paz han volgut dedicar l'or olímpic a les víctimes de l'accident aeri de Barajas: "Avui és un gran dia per a nosaltres, però també és un dia de tristesa per tots els morts que hi ha hagut a Madrid. Volem donar el nostre condol als familiars de les víctimes i dedicar-los la medalla."

NOTÍCIES RELACIONADES