Fórmula 1

Fernando Alonso vol sentenciar el títol a la pista del seu últim abandonament

Fernando Alonso, actual campió i líder destacat del Mundial, afronta el Gran Premi del Canadà de Fórmula 1 amb una il·lusió especial. El pilot asturià vol treure's l'espina que té clavada de l'any passat, on no va poder acabar la cursa després de topar contra un mur de protecció i, a més, deixar una mica més sentenciat el títol. Alonso té ara 74 punts, 23 més que l'alemany Michael Schumacher (Ferrari), 41 més que el finlandès Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) i 42 sobre el seu company d'equip, l'italià Giancarlo Fisichella.

El pilot asturià, que ha sumat més punts que ningú en la història en les vuit primeres curses del campionat, ha resolt les primeres proves del certamen amb cinc victòries -les tres últimes de forma consecutiva- i tres segons llocs.


La seva contuncent victòria en l'últim gran premi disputat, el de Gran Bretanya, li permet arribar al Circuit Gilles Villeneuve de Mont-real amb el blasó de cap indiscutible de la graella.


Fa més d'un any, el 12 de juny del 2005, Alonso va viure en el Gran Premi del Canadà el seu últim abandonament en una cursa del Mundial. Una lleugera sortida de pista el va deixar fora de combat en topar contra un mur la suspensió del darrere del seu R25 . Després d'aquest gran premi, Alonso es va quedar dues vegades més sense sumar punts, i això és el que vol evitar.


Alonso ha explicat que  "és una cursa complicada per als cotxes i cada any hi ha nombrosos abandonaments, perquè se li exigeix molt al motor. Hi ha grans frenades i la transmissió pateix perquè també hi ha grans acceleracions a baixa velocitat. Els frens seran fonamentals i nosaltres esperem fer un bon reglatge i tenir bones sensacions a la cursa." El Gran Premi del Canadà es disputarà diumenge, a partir de les 13.00 hores locals (19.00 a Espanya/17.00 GMT) sobre 70 voltes al Circuit Gilles Villeneuve de Mont-real.