Fórmula 1

Fernando Alonso s'emporta la victòria del Gran Premi de la Xina, Räikkönen acaba segon i Hamilton, tercer

Fernando Alonso ha guanyat el Gran Premi de la Xina, la tercera cursa del Mundial de Fórmula 1, que s'ha disputat al circuit de Xangai. Alonso ha aconseguit dominar la carrera pràcticament des del principi i suma la trenta-unena victòria de la seva carrera. Al darrere han entrat Kimi Raïkkönen i l'anglès Lewis Hamilton, segon i tercer, respectivament. Sebastian Vettel, quart, continua com a líder del Mundial. L'estratègia del pilot de Red Bull, que ha pres la sortida amb pneumàtics durs, no li ha permès compensar la seva novena posició en l'engraellat de sortida. Amb aquest triomf Fernando Alonso iguala la quarta marca històrica de victòries en Fórmula 1 de l'anglès Nigel Mansell.

Actualitzat

Fernando Alonso ha guanyat el Gran Premi de la Xina, la tercera cursa del Mundial de Fórmula 1, que s'ha disputat al circuit de Xangai. Alonso ha aconseguit dominar la carrera pràcticament des del principi i suma la trenta-unena victòria de la seva carrera. Al darrere han entrat Kimi Raïkkönen i l'anglès Lewis Hamilton, segon i tercer, respectivament. Amb aquest triomf el doble campió mundial asturià iguala la quarta marca històrica de victòries en Fórmula 1 de l'anglès Nigel Mansell. Sebastian Vettel, quart, continua com a líder del Mundial. L'estratègia del pilot de Red Bull, que ha pres la sortida amb pneumàtics durs, no li ha permès compensar la seva novena posició en l'engraellat de sortida.

Alonso ha començat molt be superant Kimi Raikkonen, que ha patinat massa, en el moment de la sortida. Hamilton ha estat el més ràpid, però no ha pogut aguantar la pressió dels pilots de Ferrari que més tard l'han superat. Tots aquests pilots portaven pneumàtics tous, mentre que Sebastian Vettel i Jenson Button, més enrere, han pres la sortida amb els pneumàtics durs.

Els pilots de davant no han pogut mantenir gaires voltes els compostos tous en bones condicions, i Raikkonen, Alonso i Hamilton s'han aturat per posar els durs a partir de la volta cinc. Massa s'ha hagut d'esperar una mica més i quan ha tornat a la pista era lluny dels principals rivals. Durant la següent fase del Gran Premi Hulkenberg, que ha sortit amb la mateixa estratègia de Vettel i Button, ha encapçalat la cursa davant d'ells. De mica en mica, però, els pilots amb tous han anat recuperant posicions amb Alonso que finalment s'ha situat en una primera posició que ja no ha deixat. El que semblava que podia haver estat el principal rival, Kimi Raikkonen, no ha pogut tractar tant be els pneumàtics com s'esperava i s'ha vist obligat a fer tres aturades al box com l'asturià. El pilot de Lotus, a més a més, ha tingut un petit xoc amb Checo Perez que li ha fet mal be el frontal del cotxe sense alterar la seva competitivitat.

Ferrari ha dirigit perfectament la cursa dels seus pilots, i avançant les aturades de Massa ha pogut  veure com anaven els pneumàtics per decidir el moment de fer parar Alonso. L'asturià ha pilotat sense cometre cap errada i això li ha permès imposar-se als rivals. Raikkonen, segon classificat, ha entrat deu segons darrera d'ell. Lewis Hamilton que ha tingut més problemes de pneumàtics s'ha hagut de conformar amb la tercera posició. En l'ultima fase de la cursa l'ha pressionat Sebastian Vettel que després de posar pneumàtics tous a cinc voltes del final, ha estat capaç d'amenaçar-lo en l'últim gir de cursa.

La cinquena posició ha estat per Jenson Button, que amb un McLaren encara per sota dels rivals, ha pogut  treure partit de la seva estratègia de sortir amb durs que ha fet possible fes una aturada menys que els rivals. El pilot anglès ha entrat davant Felipe Massa, que ha anat perdent posicions al llarg de la cursa a causa de la degradació dels seus pneumàtics. El pilotatge del brasiler pot haver agreujat aquest fet.

La gran decepció de la cursa per Mark Webber. L'australià havia decidit sortir des de boxes per poder canviar els ajustaments del seu Red Bull. Després d'un xoc amb Jean Eric Vergne l'han cridat del del seu equip per canviar el frontal. També li han substituït els pneumàtics, però ha hagut d'abandonar la cursa quan una roda se li ha desprès. El pilot australià no s'en sabia avenir de la quantitat de problemes sorprenents que ha tingut al llarg del cap de setmana. A més a més la FIA l'ha penalitzat amb tres llocs en l'engraellat de sortida del pròxim Gran Premi de Bahrain degut al xoc que ha tingut amb Vergne

En la classificació del Mundial, Vettel continua primer, però Raikkonen escurça diferencies, i Alonso puja fins al tercer lloc.

Classificació

 1.  Alonso         Ferrari                    1h36:26.945
2.  Raikkonen      Lotus-Renault              +    10.100s
3.  Hamilton       Mercedes                   +    12.300s
4.  Vettel         Red Bull-Renault           +    12.500s
5.  Button         McLaren-Mercedes           +    35.200s
6.  Massa          Ferrari                    +    40.800s
7.  Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari         +    42.600s
8.  Di Resta       Force India-Mercedes       +    51.000s
9.  Grosjean       Lotus-Renault              +    53.400s
10.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari             +    56.500s
11.  Perez          McLaren-Mercedes           +  1m03.800s
12.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari         +  1m12.600s
13.  Maldonado      Williams-Renault           +  1m33.800s
14.  Bottas         Williams-Renault           +  1m35.400s
15.  Bianchi        Marussia-Cosworth          +     1 volta
16.  Pic            Caterham-Renault           +     1 volta
17.  Chilton        Marussia-Cosworth          +     1 volta
18.  van der Garde  Caterham-Renault           +     1 volta

Volta ràpida: Vettel, 1m36.808s

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut