Fórmula 1

Fernando Alonso, penalitzat amb 15 posicions a la graella del Gran Premi de l'Azerbaidjan

El pilot asturià de McLaren ha insistit que el seu objectiu de cara a la pròxima temporada és tornar a guanyar curses, sense especificar on correrà ni amb quin equip

Fernando Alonso tindrà complicat poder lluitar per les posicions capdavanteres a Bakú (Reuters)

Fernando Alonso i Stoffel Vandoome, el seu company d'equip a McLaren, han estat sancionats amb 15 llocs a la graella de sortida del Gran Premi de l'Azerbaidjan, que es disputarà aquest cap de setmama a Bakú per haver utilitzat nous components al motor amb un MGU-H evolucionat, encarregat de recuperar l'energia del turbo.

En una temporada farcida de problemes mecànics per la poca fiabilitat dels motors Honda, el pilot asturià ha insistit que el seu objectiu de cara a la pròxima temporada és tornar a guanyar curses, sense especificar on correrà ni amb quin equip. "No, jo l'any que ve vaig a guanyar. On corri guanyaré. No parlaré més fins al setembre o l'octubre. No m'interessa lluitar pel top 10, ni pel cinquè, m'interessa guanyar on corri", ha afirmat de forma enigmàtica.

"Tinc l'experiència i la certesa que les coses no estan tan clares com es diu des de fora. Es diu que només hi ha lloc aquí i aquí i després hi ha molt més del que es pugui pensar. Fins al setembre o octubre no tornaré a parlar", ha finalitzat el bicampió del món de F1, qui pensa que l'evolució en el motor Honda no serà suficient perquè l'equip pugui assolir els llocs capdavanters.