Fernando Alonso
Fernando Alonso, a punt de sortir a la pista d'Indianapolis amb el seu McLaren (Reuters)
Motor

Fernando Alonso fa el setè temps en la classificació de les 500 milles d'Indianapolis i lluitarà per la "pole"

Ed Carpenter va ser el més ràpid en una jornada marcada per un greu accident de Sébastien Bourdais, que va haver de ser evacuat

Actualitzat

El nord-americà Ed Carpenter va fer el recorregut més ràpid amb una mitjana de 370.902 quilòmetres per hora en les quatre voltes de la primera sessió de classificació per a les 500 milles d'Indianapolis. El japonès Takuma Sato va ser segon i el neozelandès Scott Dix va ocupar el tercer lloc.

Fernando Alonso, en el debut en la competició IndyCar, va establir el setè recorregut més ràpid amb 370.203 quilòmetres per hora, la qual cosa li permetrà competir aquest diumenge en la segona sessió de classificació, que decideix la "pole position".

El pilot asturià, que havia estat quart en els entrenaments anteriors, s'ha mostrat tan exigent i inconformista com quan competeix en la Fórmula 1. "No estic content amb el que s'ha aconseguit perquè sé que li puc treure més velocitat al cotxe, que va respondre bé en termes generals. Aquí les condicions canvien permanentment en tots els aspectes i, per tant, és un aprenentatge constant. Podem dir que hem estat avui en un noranta per cent del potencial que té el cotxe, així que estic confiat que demà anirem més ràpids", ha dit.

Entre els nou primers també van entrar JR Hildebrand, Alexander Rossi, Will Power, Tony Kanaan i Marco Andretti.

Bourdais acaba a l'hospital

Sébastien Bourdais va haver d'ingressar en un hospital local després d'un aparatós accident mentre corria aquesta sessió. El francès, que durant la fase de preparació al matí havia fet la volta més ràpida amb un registre de 375,163 quilòmetres per hora, va perdre el control del monoplaça i va xocar contra la tanca de protecció de la pista.

Les rodes i el lateral drets del cotxe van quedar totalment desfets i els membres de l'equip de seguretat van trigar 10 minuts a aconseguir treure Bourdais del vehicle per poder-lo traslladar en llitera. Bourdais va estar conscient durant tot aquest procés.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut