Incidents entre policia turca i aficionats del Lokomotiv al camp del Besiktas el 5 de novembre del 2015 (Reuters)
Incidents entre policia turca i aficionats del Lokomotiv al camp del Besiktas el 5 de novembre del 2015 (Reuters)
Futbol

Fenerhbaçe-Lokomotiv de Moscou, duel d'alta tensió a la Lliga Europa

Tots dos equips s'enfrontaran en els setzens de la segona competició europea, just quan les relacions entre els seus països viuen un dels seus pitjors moments dels últims anys per un incident bèl·lic

Actualitzat

El sorteig de setzens de la Lliga Europa ha portat un duel de molt alta tensió entre el Lokomotiv de Moscou i el Fenerbahçe d'Istanbul. No sembla el millor moment, davant el complicat moment que passen les relacions diplomàtiques entre Rússia i Turquia després que un avió de combat rus fos abatut prop de la frontera turco-siriana, per aquest partit de futbol.

Tot i la situació, la UEFA ha decidir no separar en el sorteig els equips d'aquests dos països per evitar encreuaments entre ells, garantint, això sí, que es prendran "totes les mesures de seguretat necessàries" per evitar incidents durant els partits entre dues aficions que viuen molt intensament, fins i tot en algunes ocasions massa i tot, el futbol. Al novembre passat, els aficionats moscovites ja es van enfrontar amb la policia turca a l'estadi del Besiktas.

El ministre d'Esports rus Vitali Mutkó ha demanat als aficionats del seu país que animin el Lokomotiv en el partit d'anada a Istanbul. Després d'aclarir que les relacions diplomàtiques entre els dos estats no s'han trencat, Mutkó ha afirmat que "en cas de tenir elecció, existiria l'opció de no anar-hi. Però hi ha un calendari oficial i s'ha de respectar".

El cap de la diplomàcia russa va suspendre la celebració a Turquia de l'habitual torneig amistós de l'hivern de la Lliga del seu país, i va desaconsellar als seus clubs fitxar jugadors turcs. La Unió de futbol russa també va recomanar als seus associats que en lloc de concentrar-se a l'hivern a ciutats del seu veí del sud, ho fessin a Israel o Espanya. Uns gestos conseqüència de les mesures de represàlia adoptades pel president Vladímir Putin després que el seu bombarder fos abatut.

Des de Turquia, la postura és la mateixa que ha mantingut el govern des del dia de l'incident militar: mirar d'abaixar la tensió. El primer ministre turc Ahmet Davutoglu ha recordat que "els esportistes no són part del problema", i que "ni els esportistes ni els espectadors que assistiran als partits a Moscou o Istanbul no són enemics". El vicepresident del Fenerbahçe, Mahmut Uslu, ha manifestat la seva esperança que l'eliminatòria "ajudi a instaurar la pau entre Turquia i Rússia".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut