Felipe Reyes rescata el Madrid i els dos Sergios li donen el triomf davant el València Basket en la pròrroga per 100 a 103

El Reial Madrid ha sortir viu de la Font de Sant Lluís de forma miraculosa, i ha acabat guanyant un partit que semblava que tenia perdut en l'últim quart

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid ha guanyat el tercer partit de les semifinals davant el València Basket després d'una prorroga per 100 a 103, i està a una victòria de classificar-se per a la final. Felipe Reyes (21 punts, 5 rebots) ha rescatat l'equip de la derrota en l'últim quart, i els dos Sergios, Llull (12 punts, 9 assistències) i Rodríguez, li han donat el triomf en la pròrroga. Els valencians no han pogut comptar amb els lesionats Pau Ribas i Kresimir Loncar.

El partit ha començat amb un duel triplista entre els alers pivots dels dos equips, Luke Harangody (21 punts, 8 rebots), per als locals, i Felipe Reyes, per als visitants. Cadascú n'ha clavat dos aprofitant que la defensa contrària els permetia llançar. L'etern Reyes, de 35 anys, ha anotat 12 dels primers 16 punts del Madrid en 6 minuts abans de demanar el canvi esgotat. Els de Pablo Laso, de la mà del seu encert en el llançament (4 de 6 en tirs de 2 i 4 de 7 en triples en els seus primers 13 intents), ha marcat una màxima diferència d'11 punts. El València ha retallat al final del primer quart fins a un 18 a 26.

Cinc punts seguits de Pablo Aguilar han donat sortida a un parcial de 7 a 0 en el començament del segon quart. Els blancs no defensaven bé, i han perdut l'encert ofensiu fins al punt de fallar fins i tot llançaments claríssims (3 de 19 en tirs de camp en aquest període). Dubljevic, amb 6 punts, ha agafat el relleu d'Aguilar per empatar el partit a 31. Van Rossom, amb una grandíssima esmaixada, ha posat els de Carles Duran al davant en el marcador per primera vegada. Els blancs no han aprofitat una tècnica a Sato per simular una falta d'Ayón, errònia, i han arribat al descans perdent 40 a 39.

Felipe Reyes, al rescat

El tercer quart ha començat amb un intercanvi de triples. El Madrid ha buscat fugaçment les pilotes interiors per Reyes i Gustavo Ayón (13 punts, 4 rebots). El joc s'ha endurit i els àrbitres han començat a mirar amb lupa els contactes per mantenir controlat el partit. Rudy Fernández (20 punts) i un Andrés Nocioni amb problemes de faltes en la primera part han aparegut en atac, però Harangody i Van Rossom (14 punts, 4 rebots, 5 assistències) han mantingut els de casa al davant en el marcador. Sergio Rodríguez donava massa facilitats en defensa i no produïa gens en atac. El període ha acabat 70 a 64 en uns minuts finals de crisi blanca.

Un triple de Guillem Vives (17 punts) ha posat el 73 a 64 en el marcador. Les alarmes s'han encès en el Reial Madrid, que ha optat per pressionar i buscar alternatives defensives per frenar el ritme atacant dels de casa. Sergio Rodríguez ha trobat la manera d'aportar coses positives en atac connectant amb Marcus Slaughter. I el València, que havia arribat a guanyar de 10, ha vist com un triple de Rudy deixava el seu avantatge en només 2 punts a 4:20 pel final. El partit s'ha convertit en una successió de llançaments errats i faltes xiulades. Felipe Reyes no ha fallat des de la línia de tirs lliures pels blancs. Amb 8 anotats sense cap errada en els últims 2 minuts ha empatat a 88 quan faltaven 25 segons. Harangody ha anotat una cistella per al València, llàstima que unes dècimes després d'esgotar el temps de possessió.

En la pròrroga, Harangody ha assumit el protagonisme en el València, en un bonic duel amb un fins llavors desconegut Sergio Llull, Els blancs han marxat de 3 punts amb dues cistelles consecutives de Sergio Rodríguez, les seves úniques fins aquell moment. Van Rossom ha hagut de deixar el partit per un problema físic quan quedava un minut. Segons més tard, Felipe Reyes ha estat eliminat per faltes. Un triple de Vives ha igualat el matx a 100 punts quan restaven 19 segons. Llull ha sentenciat el duel amb un altre triple, a 2 segons del final.

La protesta del València Basket

El València Basket ha firmat sota protesta l'acta del partit. Els valencians reclamen que Marcus Slaughter ha jugat, tot i no haver estat inscrit a l'acta. El seu entrenador, Carles Duran, ha dit que "Slaughter no hauria hagut de jugar. Laso ha firmat l'acta. Una situació que no és important, però aquesta és la reclamació, no la cistella de Harangody. El seu entrenador ha firmat, hi havia un jugador que ha jugat sense estar inscrit a l'acta. Els àrbitres han mirat, i no hi ha res més a reclamar". Es tracta d'un defecte de forma. Tot i que en el club valencià no saben quin recorregut tindrà la protesta, el primer pas ja ha estat donat. El quart partit de la sèrie, que pot ser determinant, es jugarà aquest dijous a les 21:00 (en directe a Esport3).