Tenis

Federer no dóna cap opció a Tsonga i jugarà la final de l'Open d'Austràlia contra Murray

Roger Federer no ha donat opció al francès Jo-Wilfried Tsonga i jugarà la final de l'Open d'Austràlia. El suís ha fet una autèntica exhibició i s'ha imposat de manera contundent en tres còmodes sets per 6-2, 6-3 i 6-2 i ara es jugarà el títol del primer Grand Slam de la temporada contra l'escocès Andy Murray. D'altra banda, les germanes Serena i Venus Williams s'han proclamat campiones en la categoria de dobles femenins per segon any consecutiu en imposar-se a la final a la parella formada per Carla Black i Liezel Huber per 6-4 i 6-3.

Actualitzat
Per la via ràpida. Roger Federer s'ha classificat per a la final de l'Open d'Austràlia amb una superioritat aclaparadora. En només 88 minuts de partit, el suís ha deixat fora de combat el francès Jo-Wilfried Tsonga per 6-2, 6-3 i 6-2 i disputarà la seva cinquena final a Melbourne, on s'enfrontarà a l'escocès Andy Murray.

Tsonga, botxí de Novak Djokovic en els quarts de final, no ha trobat la manera d'aturar l'allau del número u mundial i només ha estat capaç de guanyar set jocs en tot l'enfrontament. Federer no ha donat cap opció a un rival desconegut i, d'aquesta manera, disputarà la seva 23a final de Grand Slam de la seva exitosa carrera esportiva.

L'últim obstacle de Federer en el camí cap al títol serà Andy Murray, que va aconseguir el seu bitllet el dijous en derrotar el croat Marin Cilic per 3-6, 6-4, 6-4 i 6-2. L'escocès, un dels jugadors més en forma en aquest inici de temporada, ha guanyat el suís en els seus dos últims enfrontaments, tot i que en el global particular Federer domina per 6 victòries a 4.

Les Williams, campiones en el dobles femení

Per segon any consecutiu i per quarta vegada en el seu palmarès, les germanes Venus i Serena Williams s'han proclamat campiones a Melbourne en la categoria de dobles femenins. En la final, les Williams s'han desfet de la parella formada per la tenista de Zimbàbue Carla Black i la nord-americana Liezel Huber, guanyadores d'aquest Grand Slam el 2007, per 6-4 i 6-3. Amb aquest nou triomf, les germanes Williams ja acumulen 11 títols de Grand Slam en la categoria de dobles.

Anar al contingut