Tenis

Federer es manté com a indiscutible número 1 de l'ATP i Nadal cau fins al quart lloc

Després de guanyar un títol de Grand Slam, l'endemà toca sessió fotogràfica. Això és el que li ha passat a Roger Federer. En un parc de Melbourne, el suís ha posat orgullós davant les càmeres amb el trofeu que l'acredita com a guanyador de l'Open d'Austràlia, el quart de la seva carrera. Amb aquest títol, Federer ja suma 16 Grand Slams i es consolida en el número 1 del rànquig mundial, en el qual Rafa Nadal cau fins al quart lloc. Novak Djokovic és segon i Andy Murray, tercer.

Actualitzat
La incontestable victòria de Roger Federer a l'Open d'Austràlia ha significat un canvi important en l'ordre dels qui el persegueixen en el rànquing. Novak Djokovic ha passat a ser el segon jugador mundial, Andy Murray ha pujat a la tercera plaça i Rafa Nadal ha caigut fins al quart lloc. Tot fa pensar que l'època del domini de Federer i Nadal ha passat a la història amb la irrupció de l'escocès Andy Murray, finalista a Melbourne, o de l'argentí Juan Martín del Potro, l'únic que ha estat capaç de derrotar Federer en una de les últimes quatre finals de Grand Slam. Va ser al setembre, a l'Open dels Estats Units.

La gran incògnita és si Rafa Nadal estarà entre els que intenten destronar Federer. Per a uns, el seu tren ja ha passat i el seu joc, en què el físic és clau, li està passant una factura que no podrà pagar. Per a d'altres, el manacorí té encara molt camí per recórrer si les lesions el respecten. La temporada de terra batuda que culmina a Roland Garros marcarà, probablement, les seves opcions de tornar a lluitar pel número 1.

D'altra banda, Federer busca nous reptes, com, per exemple, guanyar els quatre grans tornejos en un sol any o acostar-se als rècords absoluts de títols del Grand Slam. El suís en té 16, més que cap home. Però les nord-americanes Martina Navratilova i Chris Evert en van aconseguir 18, la també nord-americana Hellen Wills Moody, 19; l'alemanya Steffi Graf, 22, i la nord-americana Margaret Court, 24, que és el rècord absolut. Federer, que farà 29 anys a l'agost, pot mirar-se relaxadament el seu futur, ja que és una llegenda del tenis en actiu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut