Tenis

Federer-Berdych i Tsonga-Isner, els duels a les semifinals del torneig París-Bercy

Federer-Berdych i Tsonga-Isner són els duels que es disputaran a les semifinals del torneig de París-Bercy. Federer ha eliminat Juan Mónaco (6-3 i 7-5) en gairebé una hora i mitja de partit. Per la seva banda, Berdych ha derrotat Andy Murray per 4-6, 7-6 i 6-4. En un altre duel, John Isner ha derrotat David Ferrer per 6-3, 3-6 i 6-3. A Tsonga no li ha calgut jugar perquè Djokovic s'ha retirat. El serbi ha protagonitzat la sorpresa de la jornada, quan s'ha retirat dels quarts de final del Masters 1000 de París-Bercy per una lesió a l'espatlla dreta i permetent l'accés directe de Tsonga a les semifinals.

Actualitzat
Novak Djokovic està pagant en aquest tram final de la temporada els esforços d'un any magnífic. El tenista serbi, número u del rànquing mundial de l'ATP, ha anunciat a través de la seva pàgina web oficial que no disputarà els quarts de final del Masters 1000 de París-Bercy per una lesió a l'espatlla dreta. Djokovic s'havia d'enfrontar amb el francès Jo-Wilfried Tsgona per un lloc a les semifinals, però aquestes molèsties físiques l'han obligat a prendre una decisió per no posar en risc la seva presència a la Copa Masters de Londres. "He portat el meu cos al límit i, després del partit d'ahir, la meva espatlla ha empitjorat. Per aquesta raó, haig de posar la meva salut en primer lloc i retirar-me, malgrat els meus impulsos com a jugador professional, que em fan volen jugar fins a esgotar l'última gota d'energia", ha assegurat en un comunicat.

El número u mundial ha lamentat el perjudici que hagi pogut causar als aficionats que ja havien comprat les entrades per veure'l en acció i ha reconegut que intenta disputar tots els partits "al nivell més alt possible", però que, en aquest cas concret, el seu cos necessita recuperar-se d'una temporada molt carregada.

Djokovic ja va patir un problema lumbar durant l'eliminatòria de semifinals de la Copa Davis contra l'Argentina que el va mantenir sis setmanes allunyat de les pistes, i en el seu retorn a la competició, la setmana passada, va ser eliminat a les semifinals del torneig de Basilea pel japonès Kei Nishikori per aquest mateix problema físic. Amb la baixa del serbi, el francès Tsonga accedeix de forma directa a les semifinals del torneig parisenc, on s'enfrontarà amb el guanyador del duel entre el nord-americà John Isner i l'alacantí David Ferrer.

Anar al contingut