Fabio Pisacane ha debutat a la Sèrie A després de superar un trastorn neurològic
Futbol Internacional

Fabio Pisacane debuta a la Sèrie A italiana després de superar un trastorn neurològic que el va deixar paralitzat

Era un nen de 14 anys i acabava de fitxar per les categories inferiors del Gènova quan el seu cos es va quedar paralitzat

Actualitzat

Fabio Pisacane s'ha fet un tip de plorar els darrers dies, però han estat llàgrimes d'alegria i de felicitat i és que no cada dia es viu un somni gairebé impossible. Pisacane, als seus 30 anysva debutar diumenge passat amb el Càller a la Sàrie A italiana i va participar en la victòria davant de l'Atalanta per 3-0.

Poc es podia imaginar que aquest moment arribaria a succeir quan 16 anys abans, quan només en tenia 14, i va veure que el seu cos no obeïa les ordres que sortien del cervell, no es podia moure, tenia el cos completament paralitzat. Fabio Pisacane acabava de fitxar per les categories formatives del Gènova i només pensava arribar a jugar a la màxima categoria del futbol italià.

Després d'una allau de proves i visites de metges que no tenien respostes, finalment li van diagnosticar la síndrome de Guillain-Barré, un trastorn neurològic que provoca que el sistema immunitari ataqui el sistema nerviós i pot arribar a provocar la mort. Fabio Pisacane va estar en coma durant 22 dies i posteriorment va estar més d'un any ingressat a l'hospital per recuperar-se de les severes seqüeles que tenia.

Amb l'alta mèdica sota del braç, va trucar al responsable del Gènova que l'havia fitxat per reincorporar-se a l'equip. Va començar jugant a les categories inferiors, però, any rere any, temporada rere temporada, Pisacane va demostrar que, a part de sistema immunitari i sistema nerviós, té futbol a les venes.

I diumenge passat, el 18 de setembre, serà un dia per emmarcar en tots els calendaris que pengin a la nevera de Fabio Pisacane. Finalment va aconseguir debutar, als 30 anys, a la màxima competició del futbol italià. En acabar, van saltar les llàgrimes de felicitat, "mai vaig llençar la tovallola. Estimo el futbol i estimo la vida, no sóc ni Cristiano ni Messi, però vull que el meu missatge arribi a tots els nens que em veuen des de de casa".

Anar al contingut