Futbol

Fabio Cannavaro recull la Pilota d'Or que l'acredita com a millor jugador del 2006

El defensa italià del Reial Madrid Fabio Cannavaro ja ha rebut la Pilota d'Or del 2006, guardó que atorga la revista "France Football" i que l'acredita com el millor futbolista de l'any a Europa. L'exjugador de la Juventus, campió del món amb la selecció italiana al Mundial d'Alemanya 2006, ha rebut el reconeixement a la seu de la revista a París i succeeix en el palmarès el blaugrana Ronaldinho. Feia 34 anys que no la guanyava un defensa. El madridista, que s'ha imposat a Gianluigi Buffon (Juventus) i Thierry Henry (Arsenal), era un home feliç.

Actualitzat

Fabio Cannavaro ha rebut la Pilota d'Or als 33 anys i s'ha convertit en el quart jugador italià a conquistar el guardó, després  de Gianni Rivera (1969), Paolo Rossi (1982) i Roberto Baggio (1993).

La conquista del Mundial d'Alemanya, com a capità d'Itàlia, és l'únic argument a favor d'aquest defensa, que aquest any també va guanyar la Lliga a Itàlia amb la Juventus, títol del qual va ser desposseït per l'escàndol de la compra de partits en el "calcio". Des que ha arribat al Madrid, el central s'ha fet l'amo de la defensa blanca, però ha acumulat actuacions que ni de bon tros acrediten la fama de millor defensa del món.

Cannavaro agafa el relleu de Ronaldinho, que aquest cap de setmana ha tornat a firmar una obra d'art que ha donat la volta al món. Lluny de polemitzar, el blaugrana, que per molts hauria merescut de nou el guardó, ha felicitat el defensa italià.

El napolità, com a mínim, restableix el seu prestigi, que va quedar molt tocat quan encara era jugador del Parma i es va enregistrar ell mateix unes imatges mentre el metge li injectava una substància el dia abans de jugar la final de la Copa de la UEFA contra l'Olympique de Marsella.

Puyol i Villa, els únics

El barcelonista Carles Puyol i el valencianista David Villa han estat els dos únics espanyols que han rebut vots del jurat. Cesc Fàbregas, de l'Arsenal, i Fernando Torres, de l'Atlètic de Madrid, els altres dos espanyols inclosos per "France Football" a la llista de 50 candidats, no han rebut cap vot.

Puyol ha estat nomenat per tres membres del jurat en cinquena posició, cosa que li ha valgut tres punts. Han estat els corresponsals de la revista a Anglaterra, a les illes Fèroe i a Finlàndia els que han donat punts al defensa barcelonista. El punt aconseguit per Villa ha provingut del corresponsal a Andorra.

Anar al contingut