Fabio Aru celebra la seva victòria en la cinquena etapa del Tour
Ciclisme

Fabio Aru s'imposa en la primera etapa de muntanya del Tour i Chris Froome és el nou líder

El campió italià ha fet un duríssim atac a falta de tres quilòmetres i ha creuat la línia de meta en solitari amb 16 segons d'avantatge sobre Dan Martin i 20 respecte de Froome, que se situa com a nou líder de la classificació general

David CarballoActualitzat

Fabio Aru s'ha emportat la victòria a la cinquena etapa del Tour, la primera de muntanya amb final al port de La planche des belles filles. El campió italià ha fet un duríssim atac a falta de tres quilòmetres i la resta de favorits no han pogut seguir-li la roda. Aru ha creuat la línia de meta en solitari amb 16 segons d'avantatge sobre l'irlandès Daniel Martin i 20 respecte del britànic Chris Froome, que se situa com a nou líder de la classificació general en el lloc del seu company d'equip a l'Sky, Geraint Thomas.

Sis corredors, amb la presència destacada de Philipe Gilbert i Jan Bakelandts, han protagonitzat l'escapada del dia, però han estat neutralitzats en l'última ascensió, on els favorits han reservat forces fins als quilòmetres finals. L'Sky s'ha encarregat de posar un fort ritme al capdavant del gran grup i el fins ara líder, Geraint Thomas, ha treballat pel seu cap de files tot i portar el mallot groc.

El control de l'equip britànic s'ha trencat amb l'atac d'Aru, que ha demostrat que arriba al Tour en un gran moment de forma després de proclamar-se campió d'Itàlia la setmana passada. A la general, Froome és el nou líder amb 12 segons d'avantatge sobre Thomas, Aru ha pujat fins a la tercera posició, a 14 segons del liderat, i Dan Martin és quart a 25 segons.

Després d'aquest primer contacte amb l'alta muntanya, aquest dijous es disputarà la sisena etapa, de 216 quilòmetres, entre Vesoul i Troyes, una jornada amb un recorregut pla ideal per a un final a l'esprint.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut