Ciclisme

Fabian Cancellara dóna una lliçó en la contrarellotge i es vesteix de groc en la primera etapa del Tour de França

Fabian Cancellara és el primer líder del Tour. El ciclista suís del Team Saxo Bank ha donat una lliçó en la seva especialitat, la contrarellotge, per vestir-se de groc en l'estrena de la ronda francesa a Mònaco. L'altre gran triomfador de l'etapa inaugural ha estat Alberto Contador. El ciclista espanyol, campió el 2007, ha acabat segon a 19 segons de Cancellara, però ha confirmat el seu paper de favorit en superar rivals directes a la victòria final com Kloden, Evans, Leipheimer i un Lance Armstrong que en el seu retorn ha acabat en una meritòria desena posició. Carlos Sastre, vigent campió, ha cedit més d'un minut.

Actualitzat
Cancellara és un especialista en les contrarellotges i un cop més ho ha demostrat de manera brillant. El ciclista suís ha rebentat l'etapa inicial del Tour en el traçat de 15,5 quilòmetres de Mònaco, i no només ha guanyat sinó que ha tret 19 segons al segon classificat, Alberto Contador, i s'ha enfundat el mallot groc, tal com ja va fer en els pròlegs del Tour del 2004 a Lieja, i en el de fa dos anys a Londres.

El temps de Cancellara ha estat inabastable per a la resta de ciclistes, però això no treu el bon paper d'Alberto Contador. Eclipsat pel retorn d'Armstrong al Tour, el de Pinto s'ha reivindicat amb una brillant segona plaça. L'espanyol ha completat una gran contrarellotge i ha aprofitat aquest primer tast de competició per arrencar els primers avantatges. 

Encara falta moltíssim per arribar a París però Contador ja ha donat un primer avís. Al seu equip -algú dubta de qui és el líder de l'Astana?- i a la resta del pilot. I és que altres favorits per a la contrarellotge com Kloden, Evans, Leipheimer o el mateix Armstrong han cedit les primeres diferències. El britànic Bradley Wiggins ha estat tercer.

El més malparat, però, ha estat Carlos Sastre. El vigent campió ha acabat 21è, a un minut i sis segons de Cancellara. Denis Menchov, per la seva part, també ha tingut una mala estrena en ser 36è.


Anar al contingut