Bojan, el golejador més jove de la selecció catalana, ha marcat el 0-1.

Euskal Herria i Catalunya empaten (1-1) en un San Mamés ple de gom a gom per reclamar l'oficialitat

Les seleccions catalana i basca han empatat a San Mamés en un amistós que ha servit per reclamar, una vegada més, la possibilitat de jugar competicions oficials. Els futbolistes han sortit amb una pancarta conjunta on es llegia "Una nació, una selecció", i el públic ha convertit el matx en una festa grossa. Sobre la gespa, la qualitat l'ha posat Catalunya, que s'ha avançat al marcador amb un golàs de Bojan Krkic. Però Euskal Herria no ha llençat la tovallola i ha empatat al segon temps després d'un contracop culminat per Aduriz. Tal com va passar al Camp Nou l'octubre del 2006, l'enfrontament ha acabat amb empat.

Minut 28: contracop de Catalunya conduït per un Coro elèctric i culminat per un Bojan que primer ha driblat el porter i després ha marcat a porteria buida. La selecció de Pere Gratacós s'avançava en el marcador en la seva primera arribada perillosa a l'àrea basca, després d'un inici contundent d'Euskal Herria, amb ocasions per a Fernando Llorente i Etxeberria. La pitjor notícia d'aquest període ha estat la greu lesió de Jorquera, que s'ha fet mal al genoll en una acció fortuïta i ha hagut de ser substituït per Morales. El porter blaugrana s'ha trencat els lligaments i estarà sis mesos de baixa.

Abans del descans, Catalunya ha tingut dues grans ocasions per ampliar la seva renda, però tant Bojan com Xavi s'han trobat amb un inspirat Iñaki Lafuente. Per la seva banda, Euskal Herria ha reaccionat tímidament amb un cop de cap d'Aduriz que Morales ha desviat a córner. Aduriz havia entrat al minut 43 en substitució del lesionat Etxeberria.

Semblava que Catalunya tenia el matx controlat, però en una jugada aïllada, al minut 69, Aduriz ha empatat el partit culminant un contracop perfectament trenat per Mendieta i Xabi Prieto. Al final hi ha hagut oportunitats per a les dues seleccions, però Riesgo i Morales han impedit que cap de les dues desnivellés la balança.

Més que un partit de futbol

La reivindicació per l'oficialitat de les dues seleccions s'ha estès al llarg del dia pels carrers de Bilbao. Des de primera hora del matí hi ha hagut carpes informatives i lúdiques per crear ambient de cara a la manifestació que ha tingut lloc a la tarda i que ha aplegat milers de persones. A més, els presidents de les federacions catalana, basca i gallega han firmat un conveni de col·laboració amb el títol de "Declaració de San Mamés". A la llotja tampoc no hi ha faltat ningú: el lehendakari basc, Juan José Ibarretxe; el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira; el president del Parlament, Ernest Benach, i el dirigent de Convergència i Unió Artur Mas.