Euskadi goleja una dèbil Bolívia en el partit amistós disputat a Anoeta (6-1)

La selecció d'Euskadi ha golejat una dèbil Bolívia per un contudent 6-1 en un partit amistós disputat a Anoeta. El combinat basc no ha trobat cap oposició davant l'equip dirigit per Xabier Azkargorta i ha aconseguit la golejada més gran de la seva història amb dianes d'Aduriz i Toquero, que han marcat per partida doble, Ibai i Agirretxe. Pontons ha fet el gol de l'honor dels bolivians.

La selecció d'Euskadi ha golejat una dèbil Bolívia per un contudent 6-1 en un partit amistós disputat a Anoeta i que ha aplegat gairebé 26.000 aficionats. El combinat basc no ha trobat cap oposició davant l'equip dirigit per Xabier Azkargorta i ha aconseguit la golejada més gran de la seva història amb dianes d'Aduriz i Toquero, que han marcat per partida doble, Ibai i Agirretxe. Pontons ha fet el gol de l'honor dels bolivians, que han jugat amb un equip ple de jugadors poc habituals en les convocatòries oficials.

En un duel sense història, el conjunt de José María Amorrortu ha encarrilat el triomf amb quatre dianes abans de la mitja hora de joc. Aduriz ha inaugurat el marcador en el minut 9 i el mateix davanter de l'Athletic, amb un cop de cap sense oposició, ha fet el segon en el 15 aprofitant la fragilitat defensiva dels sud-americans. Toquero, en el 22, i Ibai, en el 26, han fet més sang abans del descans davant un rival que ha donat moltes facilitats.

En l'inici de la represa, Toquero, també de cap, ha fet pujar la maneta de gols al marcador i al minut 71 Pontons ha reduït distàncies fent el gol de l'honor bolivià. En l'últim minut, Agirretxe ha culminat l'exhibició aèria dels bascos i ha establert el definitiu 6-1.

El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, que ha assistit al dinar oficial, ha presenciat el partit en directe i ha aprofitat per promocionar l'enfrontament que la selecció catalana jugarà contra Nigèria el pròxim 2 de gener a l'estadi de Cornellà-el Prat, un partit que oferirà en directe TV3 i Esport3.