Barça

Eto'o reclama el 15 per cent del seu traspàs i el Barça al·lega que no ha de pagar perquè es tracta d'una cessió

Samuel Eto'o ha estat avui a Barcelona per qüestions relacionades amb el Barça, però fora del terreny de joc. El camerunès estava citat a declarar a judici per una demanda que va presentar contra el Futbol Club Barcelona en què reclama el pagament de la comissió del 15% que, per llei, li pertoca pel seu traspàs a l'Inter, l'estiu passat. En total, tres milions d'euros. El Barça, que avui ha estat representat pel director de futbol Raül Sanllehí, diu, però, que l'operació d'Eto'o va ser una cessió per un any, fins que se li acabés el contracte, i que, per tant, no li ha de pagar cap comissió. El judici ha quedat vist per a sentència.

Actualitzat
Ha passat gairebé una temporada des que Samuel Eto'o es va convertir en jugador de l'Inter de Milà, però el litigi entre el camerunès i el Barça continua ben viu. Fa cinc mesos va fracassar l'acte de conciliació entre les dues parts, fet que ha desembocat en judici. El davanter segueix reclamant el quinze per cent dels 20 milions d'euros en què es va quantificar el seu traspàs al club italià. La llei, assegura, l'empara.

El Barça es defensa basant-se en tres arguments: que la llei del quinze per cent és només aplicable en operacions fetes entre clubs de la Lliga espanyola, que en tot cas aquests tipus de pagaments els ha de fer el club que compra i, el més sorprenent de tots, que el Barça admet que amb Eto'o es va fer el que s'anomena tècnicament un traspàs temporal, o el que a la pràctica és el mateix, una cessió. És a dir, que el camerunès està cedit a l'Inter fins al 30 de juny i no serà fins a l'1 de juliol que serà propietat dels italians. El club blaugrana, per tant, assegura que Eto'o no té cap argument per reclamar, ja que en cap moment hi va haver traspàs.

La justícia decidirà. Mentrestant, el camerunès continua despertant passions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut