Gerard Piqué, durant el partit d'aquest diumenge contra Albània (EFE)
Gerard Piqué, durant el partit d'aquest diumenge contra Albània (EFE)
Madrid

Esquerra demana que no sigui obligatori assistir a les convocatòries de la selecció

Els republicans registren al Congrés una proposició no de llei per modificar la llei espanyola de l'esport

Actualitzat

Esquerra Republicana ha registrat al Congrés dels Diputats una proposició no de llei per suprimir l'obligatorietat dels esportistes federats a assistir a les convocatòries de les seleccions esportives espanyoles. L'endemà que el futbolista del Barça Gerard Piqué anunciés que deixarà la selecció després del Mundial de Rússia, els republicans demanen que es modifiqui la llei de l'esport en l'apartat primer de l'article 47 per eliminar l'obligatorietat d'assistència a les convocatòries. Segons aquesta llei del 1990, no assistir a les convocatòries de la selecció es considera una infracció molt greu.

El diputat Jordi Salvador ha considerat "totalment injustificada" aquesta obligació i ha recordat que la llei de l'esport catalana de 1988, amb les modificacions introduïdes amb la llei de suport a les seleccions catalanes de 1999, "és molt més respectuosa amb la llibertat i autonomia dels esportistes" perquè no fixa cap obligació per assistir a convocatòries ni preveu cap sanció si no es fa.

Esquerra defensa que la convocatòria amb la selecció "ha de ser considerada per l'esportista com un premi a la seva trajectòria", de manera que poder participar-hi l'hauria de motivar prou perquè la llei no imposi l'obligatorietat d'assistir-hi. Els republicans reclamen que el jugador estigui al centre de la decisió i s'evitin situacions que qualifiquen d'"esperpèntiques", com ara que fins i tot estant lesionat un esportista hagi de presentar-se a la convocatòria perquè el metge federatiu certifiqui que no està en condicions de participar-hi.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut