Salva Puig, una de les incorporacions del Fraikin Granollers (Foto: www.bmgranollers.cat)
Salva Puig, una de les incorporacions del Fraikin Granollers (Foto: www.bmgranollers.cat)
Handbol

Esport3 transmetrà la final catalana de la Supercopa d'handbol entre el Barça i el Granollers (diumenge, 17.00)

El F. C. Barcelona i el Fraikin Granollers jugaran aquest diumenge (17.00, en directe per Esport3) la 29a edició de la Supercopa Asobal, en un xoc inèdit en la història de la competició. Tots dos equips arriben amb canvis significatius i han demostrat un estat de forma òptim durant la pretemporada.

Actualitzat

El F. C. Barcelona i el Fraikin Granollers jugaran aquest diumenge (17.00, en directe per Esport3) la 29a edició de la Supercopa Asobal, en un xoc inèdit en la història de la competició i en un escenari, el Tarraco Arena Plaça de Tarragona, que també acull per primera vegada l'esdeveniment.

El Barça, guanyador de les dues últimes edicions i amb el rècord de la competició amb setze títols en vint-i-dues finals, disputa la Supercopa com a campió de  Lliga davant del Fraikin Granollers, que ho fa com subcampió de la Copa del Rei, després d'haver perdut la final amb els blaugranes.

El conjunt de Xavier Pascual arriba com gran favorit i amb poques novetats a la plantilla, ja que les baixes de Juanin García, Martin Stranovsky i Arpad Sterbik han estat cobertes amb el retorn del porter Gonzalo Pérez de Vargas (procedent del Tolosa), l'extrem esquerre internacional islandès Gudjon Valur Sigurdsson (Kiel) i el lateral esquerre internacional tunisià Wael Jallouz (Kiel).

El Granollers arriba amb un equip molt renovat, amb l'objectiu de donar la sorpresa, i sobretot, d'oferir una bona imatge. Encara que a la final de la Supercopa de Catalunya fa uns dies, va caure de manera clara davant el Barça (37-22), i si bé la diferència entre els dos equips és molt gran, els vallesans ja van demostrar en la temporada passada que poden plantar cara a un rival tan poderós.

El Granollers comença aquesta temporada un nou projecte. Començant amb canvis a la banqueta, amb la marxa del tècnic Toni García al Tolosa francès i l'arribada de Carlos Viver, el que fora capità de l'equip i entrenador del femení del Granollers, al qual va ascendir a ABF, la màxima categoria de l'handbol espanyol.

També hi ha hagut les baixes del porter Matías Schulz, els laterals Rodrigo Salinas i Raúl Campos, i els pivots Albert Pujol i Víctor Tremps. L'equip s'ha reforçat amb el pivot Adrià Figueras (Barça B), els laterals Guilherme Valadão (Guadalajara), Guilherme de Toledo (Itapema) i Salva Puig, i el veterà porter Dimitri Pejanovic (Al Rayyan).

Aquesta pretemporada, el conjunt vallesà ha disputat cinc partits, amb un balanç de 4 victòries (Osca, Bordils i Reykjavík dues vegades) i una derrota, precisament davant el Barcelona. Però, igual que els blaugranes, arriben després d'haver guanyat l'últim partit disputat.

Per al partit de diumenge, Carlos Viver recupera  Salva Puig i David Resina, però no podrà comptar amb l'extrem Edgar Pérez, que dimecres es va lesionar al genoll en el partit davant els islandesos.

L'escenari de la final, la Tarraco Arena Plaça (TAP), és l'antiga plaça de toros de la ciutat, rehabilitada, que ara acull tota mena d'esdeveniments i que serà ha estat adaptada especialment per a la disputa d'un partit d'handbol de màxim nivell. La Fundació Tarragona 2017, com a organitzadora dels XVIII Jocs Mediterranis, treballa perquè la ciutat aculli esdeveniments esportius de les diferents disciplines que es disputaran durant els Jocs. 

Anar al contingut