Gerard Moreno i Cristhian Stuani, els referents golejadors de l'Espanyol i del Girona
Futbol

Espanyol i Girona disputen un duel català històric i amb urgències

Els dos equips arriben a la cita (21.00) amb necessitat de reaccionar per tornar a la zona més tranquil·la de la classificació

Actualitzat

El duel català entre l'Espanyol i el Girona tanca aquest vespre (21.00) la quinzena jornada de Lliga. La cita és històrica, ja que és la primera vegada que els dos conjunts es veuen les cares a Primera Divisió.

La irrupció del Girona a la màxima categoria l'ha volgut aprofitar Quique Sánchez Flores, tècnic de l'espanyol, per esperonar els seus jugadors i també l'afició. "El Girona ha arribat per ocupar una part del nostre espai, i ens hem de rebel·lar davant d'aquest fet", va dir en la roda de premsa prèvia. Unes paraules molt diferents de les de Pablo Machín, que indicava que "l'Espanyol no juga en la nostra Lliga". Amb tot, la classificació desmenteix, ara com ara, el tècnic sorià: el Girona és actualment catorzè, amb 17 punts, mentre que l'Espanyol ocupa la setzena plaça, amb 16 punts.

L'Espanyol ha perdut tres dels últims quatre partits de Lliga, però es manté consistent al seu estadi, tret de la relliscada amb el València. Quique no té baixes de consideració, tret de la de Sergio García, que va tenir una lesió muscular just quan començava a fer-se un lloc en l'equip titular.

El Girona, per la seva banda, no podrà plantejar a l'RCDE Stadium la seva defensa tradicional. Machín sol disposar un dibuix amb tres centrals, i tres dels més habituals per a aquesta demarcació, Bernardo, Alcalá i Muniesa, estan lesionats. Però el més important per al tècnic blanc-i-vermell serà evitar la desconnexió dels seus homes en els minuts finals, que han costat un empat i una derrota al Girona en els últims partits.

I tot plegat, s'ho mirarà des de la llotja, el president Chen Yansheng

El president del club ha arribat a Barcelona en les darreres hores i aquesta nit presenciarà el derbi català. El màxim mandatari blanc-i-blau s'estarà com a mínim vuit dies a Barcelona, perquè dilluns vinent dirigirà la Junta General d'Accionistes. Pel mig es farà la fotografia oficial amb el primer equip i atendrà diferents compromisos professionals i institucionals.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut