Futbol

Espanyol i Barça tornen a enfrontar-se en un derbi que posa en joc una part important del campionat de Lliga

Els blaugrana arriben forts després del bon joc exhibit contra el PSG, però l'Espanyol es troba en una ratxa positiva: fa sis partits que no perd

Actualitzat

El F. C. Barcelona es torna a jugar una Lliga en un derbi contra el R. C. D. Espanyol i, aquesta vegada, a diferència de l'ocasió de l'anomenat "tamudazo", la cita és en territori periquito: els dos màxims rivals de la capital catalana es veu les cares aquest dissabte a l'estadi Power8 (16.00). Per al Barça, es tracta d'un dels compromisos més difícils que li queden en la recta final del campionat: per als blanc-i-blaus, és una oportunitat de posar-li la cirereta a una temporada que no es pot considerar dolenta, però tampoc excepcional.

Als de Luis Enrique només els val la victòria, en un camp on el Barça no perd des del 2007. En les últimes cinc temporades, els blaugranes han sumat tres victòries -l'última l'any passat- i dos empats. Arriben en plenitud de joc, recentmnet classificats per a la semifinal de la Champions, però sabent que al rival, que té tots els deures fets, poques coses l'il·lusionarien més que aixafar-li la guitarra al veí culer.

Els blaugranes arriben amb el dipòsit de gasolina mig ple. Luis Enrique va donar un dia de descans a l'equip després del partit contra el PSG i avui ha estat la primera i última sessió de la setmana per preparar el partit. La importància del xoc dins l'objectiu de mantenir el lideratge no li permetrà realitzar moltes rotacions i s'espera que alineï el seu equip base, el mateix que va alinear de sortida contra els parisencs.

Claudio Bravo tornarà a la porteria; Alves i Alba seran els laterals i Piqué i Mascherano apunten al centre de la defensa. A la mitjana, Busquets dirigirà l'equip juntament amb Iniesta, mentre que Rakitic apunta a tercer mitgcampista. Al davant, la tripleta Messi, Neymar i Suárez és inqüestionable. L'estat de forma de l'uruguaià i el brasiler, determinants en l'eliminació del PSG amb els seus gols, compensa el moment menys lluït de Messi.

El Barça, que té dos punts més que el Reial Madrid, afronta el primer dels tres desplaçaments que li queden; els altres dos són a Còrdova i al Calderón, en l'altre partit marcat en vermell al calendari culer. A casa rebran el Getafe, la Reial Societat i tancaran el campionat contra el Deportivo.

Efectivament. Per a l'Espanyol és un dels partits més especials del curs, ja que s'enfronta al seu rival ciutadà amb l'esperança de donar una alegria a la seva afició, que omplirà demà el camp de Cornellà-el Prat, i acostar-se a la setena plaça de classificació per somiar amb Europa.

L'entrenador, Sergio González, no podrà comptar amb el lateral Felipe Mattioni, lesionat, i el migcampista Víctor Sánchez, per acumulació de cartolines grogues. Entren en els plans del tècnic el lateral esquerre Juan Fuentes i el migcampista Salva Sevilla.

La dinàmica recent de l'amfitrió és positiva. Els futbolistes periquitos no han perdut en els últims sis partits i han destacat especialment en el seu rendiment defensiu, amb tres gols encaixats en aquests partits. En quatre ocasions han deixat la porteria de Kiko Casilla a zero.

El seu nivell en atac també rep elogis. Sergio García, Caicedo i Stuani, amb dotze dianes cadascun entre Lliga i Copa del Rei, amenacen el Barcelona. Sergio García, format al planter blaugrana, és la referència clara. Els seus companys en atac, fins ara, van canviant.

L'Espanyol s'aferra a la condició de local per endur-se el derbi, ja que només ha patit tres derrotes en Lliga al seu estadi durant aquest curs. De tota manera, l'última victòria blanc-i-blava en un derbi a casa va ser en la temporada 2006-07, a l'Olímpic de Montjuïc. Al Power8 Stadium mai han guanyat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut