Els jugadors blanc-i-blaus celebren un gol contra el Màlaga (EFE)
Espanyol

L'Espanyol acomiada la temporada a San Mamés en un dels seus millors moments

El quadre blanc-i-blau està en el millor moment de la temporada. Ha sumat deu punts dels últims dotze possibles

Actualitzat

L'Athletic Club i el RCD Espanyol acomiaden aquest diumenge a San Mamés una decebedora temporada per a dos equips amb aspiracions a principi de curs. De tota manera, a la Catedral hi arriba amb més bon ànim l'Espanyol, que amb David Gallego a la banqueta suma 10 punts de 12 de possibles.

L'Espanyol tanca la temporada amb una visita en què intentarà acomiadar el curs amb bones sensacions, després de sumar deu punts dels últims dotze possibles, aprofitant els mals números dels bascos com a locals. El quadre blanc-i-blau està en el millor moment de la temporada. És una sensació que comparteixen tots els futbolistes de la plantilla de l'entrenador David Gallego, que han recuperat el somriure i el bon joc. És un altre Espanyol i esperen confirmar-ho amb un últim triomf.

El tècnic, David Gallego, no estarà a la banqueta de San Mamés. El preparador està sancionat després dels seus comentaris a l'àrbitre durant el partit contra l'Atlètic de Madrid al Wanda Metropolitano. Toni Clavero, la seva mà dreta, serà l'encarregat de dirigir l'equip des de la gespa.

Són baixa per a aquest compromís el central costa-riqueny Óscar Duarte, el migcampista colombià Carlos Sánchez, els dos concentrats amb la seva selecció, el defensa Sergio Sánchez, el davanter Jairo Morillas i el migcampista Jurado. Aquests tres últims jugadors arrosseguen problemes físics.

L'Espanyol té un balanç de dues victòries en les seves últimes deu visites a l'Athletic. Els triomfs per als blanc-i-blaus van arribar en les temporades 2013-14 (1-2) i 2012-13 (0-4). Els catalans van ser els primers a guanyar al nou San Mamés, encara que històricament és un estadi que no ha donat gaires alegries als periquitos.

D'altra banda, avui pot ser l'últim compromís com a blanc-i-blaus de diversos jugadors de la plantilla catalana. El porter Pau López ja ha anunciat públicament que no seguirà. El davanter Gerard Moreno, màxim realitzador del bloc, també es perfila com una altra de les sortides d'aquest estiu.

L'Athletic no s'ha acabat de treure el mal regust de la campanya ni al final de la temporada, en què acabarà com el pitjor dels quatre equips bascos de la Lliga. A San Mamés s'acomiadarà José Ángel Ziganda, que no seguirà en el que seria el seu segon any de contracte després d'una campanya que li ha suposat una contínua decepció i que ha fet del seu somni d'entrenar el primer equip bilbaí gairebé un malson.

Anar al contingut