Els jugadors de la selecció espanyola, amb el trofeu de campions
Hoquei patins

Espanya supera Portugal en els penals (5-4) i es proclama campiona del món en els World Roller Games

La selecció espanyola, integrada gairebé exclusivament per jugadors catalans, ha hagut d'arribar fins a la tanda de penals per recuperar el ceptre mundial quatre anys després

La selecció espanyola ha hagut d'esperar quatre anys per recuperar la supremacia mundial en l'hoquei patins. I ho ha fet amb un patiment extrem, davant una selecció portuguesa que ha venut cara la seva pell i que s'ha beneficiat d'una controvertida decisió arbitral per evitar la derrota en el temps reglamentari (3-3). Finalment, però, la selecció d'Alejandro Domínguez ha estat superior des del punt fatídic (2-1), gràcies als penals transformats per Edu Lamas i Albert Casanovas.

Els primers minuts de la final han deixat clar que ningú ho tindria fàcil per endur-se el títol. Dos equips molt igualats, amb moltes precaucions defensives d'entrada, que han protagonitzat un tímid intercanvi de cops ben resolt pels respectius porters, Xavi Malián i Girao.

Fins que ha arribat el primer gol, firmat per Albert Casanovas (19') després de desviar un xut de Raül Marín. Al cap de cinc minuts, just abans del descans, Jordi Adroher ha tornat a sorprendre la defensa portuguesa i ha col·locat el 2-0.

Però tota la renda que havia aconseguit l'equip d'Alejandro Domínguez a la primera meitat s'ha esfumat en els cinc primers minuts de la represa. Helder Nunes, amb un xut llunyà, ha sorprès Malián (26'). Poc després, una enganxada amb l'estic d'Adroher li ha valgut la targeta blava. Malián ha pogut parar la falta directa i més d'un xut clar, però la pressió de la selecció portuguesa amb un jugador més ha estat molt intensa i finalment, Gonçalo Alves ha aprofitat la superioritat anotant l'empat (29').

Espanya s'ha refet i fins i tot ha tingut uns minuts de superioritat, després que Reinaldo Ventura veiés la targeta blava per una entrada sobre Edu Lamas. Precisament ha estat el jugador surienc qui ha anotat el 3-2 (39') culminant una jugada personal i aprofitant el refús del porter Girao sobre el primer xut.

Controvertida decisió arbitral

Amb el 3-2, Espanya ha sabut dominar bé la pilota davant una selecció portuguesa cada vegada més apurada. Ignacio Alabart ha tingut diverses ocasions per fer el 4-2. A falta de 10 segons, Raül Marín ha desaprofitat una falta directa per sentenciar i, en la lluita a la banda per recuperar la pilota, li han xiulat de manera totalment incomprensible una falta que ha permès a Portugal forçar la pròrroga al límit del temps. Quedaven 4 segons i Malián ha rebutjat en primera instància el llançament d'Helder Nunes, que ha pogut xutar fins a tres vegades fins que ha aconseguit el 3-3.

A la tanda de penals, Portugal s'ha avançat al tercer llançament, gràcies a Joao Rodrigues. Però el porter Pedro Henriques, especialista a parar penals, s'ha vist sorprès en els dos últims llançaments d'Espanya, a càrrec d'Edu Lamas i Albert Casanovas.