Espanya supera Bielorússia a la semifinal de l'Europeu sub-21 (3-1) i es classifica per als Jocs Olímpics

La selecció espanyola sub-21 va superar Bielorússia per 3-1 a les semifinals de l'Europeu i, a més de classificar-se per a la final del dissabte, ha assolit la classificació per als Jocs Olímpics de Londres. Voronkov va avançar els bielorussos a la primera part i Adrián va forçar la pròrroga en el minut 89. Novament Adrián i un golàs de Jeffren van segellar la classificació dels espanyols, que s'enfrontaran a la final contra Suïssa. Els helvètics també van necessitar un temps extra per derrotar la República Txeca en la segona semifinal. Mehmedi, en el minut 114, va fer el gol del triomf dels suïssos.

Els de Luis Milla van dominar des de l'inici i van tenir les primeres ocasions de gol, però en un dels pocs apropaments ofensius dels bielorussos, Voronkov, rematant d'esquena a la porteria, va sorprendre De Gea per fer el primer gol (minut 38).

Espanya va buscar la reacció a la segona part, però Bielorússia va saber mantenir el rigor defensiu. Així doncs, quan semblava que els espanyols caurien eliminats, va arribar l'empat, en el 89. Adrián va aprofitar una centrada del barcelonista Jeffren, en una acció iniciada pel també blaugrana Thiago, per enviar el partit a la pròrroga. En l'últim minut de la primera part del temps extra, novament Adrián, amb centrada de Capel, va fer el 2-1. En el minut 113, amb un gran xut des de fora l'àrea, Jeffren va sentenciar el matx.

12 anys després

La selecció espanyola de futbol tornarà l'estiu que ve a participar en uns Jocs Olímpics, dotze anys després. L'última vegada que Espanya va classificar-se per a la cita olímpica va ser a Sydney 2000. A Austràlia, amb un equip que comptava, entre d'altres, amb Xavi Hernández o Carles Puyol, el combinat estatal va aconseguir la medalla de plata. Aquell va ser, juntament amb el segon lloc dels Jocs d'Anvers del 1920, el segon èxit més important de la història olímpica del futbol espanyol, darrere de l'or aconseguit a Barcelona, el 1992.