Pau Gasol ha estat determinant per portar Espanya a semifinals (EFE)

Espanya s'imposa a Grècia i s'enfrontarà amb França a les semifinals de l'Eurobasket (73-71)

Pau Gasol ha estat clau per a la victòria, amb gran encert de cara a cistella i en defensa, amb unes estadístiques molt lluny de tots els seus companys, 27 punts i 9 rebots. Els francesos s'han imposat sense problemes a Letònia (84-70).

Oriol LlachActualitzat

Espanya ha sortit molt forta, sense deixar-se intimidar per una totpoderosa Grècia, imparable en tots els partits disputats fins al moment a l'Eurobasket. Dos triples consecutius de Sergi Llull han estat tota una declaració de principis i és que fer-se un lloc a semifinals per novena vegada consecutiva i mantenir opcions per als Jocs Olímpics era un premi molt llaminer. El domini dels homes de Scariolo, però, ha durat molt poc i Grècia, amb un Printezis molt inspirat, ha aconseguit remuntar fins arribar a l'empat al primer quart (14-14).

A la represa, Espanya ha pujat una velocitat en el seu joc i ha dinamitat a triples la cistella grega, gràcies als quals ha aconseguit un marge còmode en el marcador, 39-32 a la meitat del partit.

Spanoulis ha saltat al parquet amb ganes de brillar com no ho havia fet fins al moment i ha estat a tot arreu durant el tercer quart: de la seva mà la selecció grega ha aconseguit refer-se en el marcador fins a posar-se al davant d'Espanya. Els homes de Scariolo s'han vist contra les cordes, amb atacs infructuosos i errades en defensa que han fet saltar totes les alarmes. Grècia ha guanyat confiança i s'ha permès alguna esmaixada al més pur estil NBA, però justament ha estat el pivot dels Chicago Bulls, Pau Gasol, qui ha contrarestat a força de capturar rebots i sobretot d'anotar bona part de totes les cistelles d'Espanya, marcador prou ajustat al final del tercer quart (55-57).

Al darrer quart, Grècia ha acusat el desgast físic i només el jove Antetokounmpo, molt destacat en rebots, han mantingut els hel·lens dins del partit. Gasol i companyia han aprofitat per recuperar l'avantatge al marcador, sobretot les cistelles en els llançaments lliures, i han anat forjant un degoteig de punts que de mica en mica ha decantat el partit per a Espanya.

A menys d'un minut del final del partit, una pilota robada a Sergio Rodríguez més dos triples, un de Calathes i un de Sloukas, ha tornat a donar esperança a Grècia quan ja es veia eliminada. Tot l'avantatge d'Espanya quedava reduït a un punt, 72-71, a quatre segons de la botzina. Al final, un tir lliure de Gasol més un intent de triple errat a la desesperada d'Antetokounmpo han portat la selecció espanyola a semifinals (73-71).

França, pròxim rival

El pròxim rival dels homes de Scariolo serà França. La selecció francesa ha complert els pronòstics i s'ha imposat a Letònia per 84-70 en un partit davant de més de 25.000 espectadors a Lilla. Tony Parker, amb 18 punts, ha estat el màxim anotador del matx.