Els germans Gasol i Navarro, amb la medalla de plata dels Jocs de Londres 2012 (Reuters)
Els germans Gasol i Navarro, amb la medalla de plata dels Jocs de Londres 2012 (Reuters)
Bàsquet

Espanya serà als Jocs de Rio després que la FIBA Europa ha aixecat el seu càstig sobre la federació espanyola

La FIBA Europa havia exclòs una sèrie de federacions -entre aquestes, Espanya- dels Jocs de Rio pel suport dels clubs dels seus països a l'Eurolliga. Ara, l'organisme europeu ha revisat la seva decisió.

Actualitzat

La FIBA Europa ha informat després de la seva reunió d'aquest divendres a Dublín que aixeca el càstig a totes les seleccions que va suspendre arran del seu conflicte amb l'Eurolliga. Aquesta decisió confirma la presència d'Espanya en els Jocs de Rio d'aquest estiu i l'Eurocopa de l'any vinent.

La divisió europea de la FIBA va decidir pressionar amb aquesta sanció les federacions nacionals dels clubs més implicats amb l'Eurolliga, i per tant reticents a participar a la nova competició europea que aquest organisme posarà en marxa la propera temporada. Una de les afectades va ser l'espanyola, amb FC Barcelona Lassa, Reial Madrid i Laboral Kutxa totalment posicionats al costat de l'actual màxima competició de clubs europea.

Ara, la FIBA Europa tira enrere la sanció després de comprovar que "les federacions afectades han reaccionat positivament a la decisió del 20 de març", però tot i això "seguirà vigilant la posició de les federacions nacionals" en relació amb les "pràctiques contràries a la competició d'Euroleague Commercial Assets" (matriu de l'Eurolliga).

Aquest anunci és una bona notícia per Pau Gasol, Joan Carles Navarro i Felipe Reyes, els últims integrants de la gran generació del bàsquet espanyol, la de 1980, encara amb presència a la selecció, i que es podrien acomiadar dels torneigs internacionals als Jocs Olímpics de Rio.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut