Iago Aspas celebra el seu gol (Reuters)

Espanya salva un mal partit davant Anglaterra amb dos gols en els últims minuts (2-2)

L'equip anglès, molt intens en la seva pressió sobre la línia de creació de joc del combinat espanyol, ha aprofitat els seus robatoris de pilota per superar Espanya. Amb dos gols en els últims minuts, però, Espanya ha evitat la derrota

Espanya, amb les baixes d'homes importants per lesions que arrossega, ha empatat amb Anglaterra en un partit amistós (2-2). En el bàndol espanyol, Sergio Busquets, titular, ha estat totalment anul·lat per la pressió anglesa. L'altre blaugrana a la convocatòria de Julen Lopetegi, Sergi Roberto, no s'ha mogut de la banqueta tot i els molts canvis de la segona meitat. A l'estadi de Wembley hi havia un altre blaugrana, Gerard Piqué, convidat per la Federació a veure el matx des de la llotja.

El partit, tot i ser un amistós, s'ha obert amb una duríssima entrada de Jamie Vardy sobre César Azpilicueta. Anglaterra ha castigat les pilotes perdudes per Espanya al mig del camp. Després d'una d'aquestes, Pepe Reina ha fet caure Vardy dins l'àrea en el minut 8, i Adam Lallana ha aprofitat aquest penal per marcar l'1 a 0. L'autor del gol britànic ha estat substituït a causa d'una lesió muscular en el minut 25. Aquest canvi no ha modificat el plantejament del tècnic Gareth Southgate: una pressió ferotge al mig del camp per recuperar la pilota i sortir amb velocitat. Una tàctica que Espanya era incapaç de contrarestar.

Al descans han entrat Iago Aspas per Juan Mata i Koke per Vitolo. La dinàmica, però, no ha variat. El mig camp britànic ha continuat anul·lant el visitant i desencadenant perillosos contraatacs. En el minut 48, Vardy ha fet el 2 a 0 i, en el 49, Reina ha evitat el tercer gol anglès. Silva ha tingut la millor ocasió per als jugadors de Julen Lopetegi, però el porter Heaton ha aturat el seu xut. Ander Herrera, Isco i Álvaro Morata han ocupat els llocs de Thiago, David Silva i Ariz Aduritz, i després, en el minut 78, Nolito el de Busquets.

Anglaterra també ha començat a donar minuts de joc als seus suplents, cosa que ha fet baixar la continuïtat del joc. En el minut 89, en una gran jugada individual, Aspas ha fet el gol espanyol, que ha desencadenat la reacció de l'equip en els 5 minuts de temps afegit. Isco ha tingut el gol de l'empat, però el seu xut ha acabat en córner. I, en l'últim atac del partit, el mateix jugador madridista ha ficat la pilota dintre de la porteria anglesa per sota de les cames del porter.